Dizajn je možda svedeniji i mračniji nego što smo očekivali, ali dugonajavljivani lifestyle portal, prelepe glumice Blake Lively, pod nazivom Preserve je konačno tu!

26-godišnja zvezda hit serije Gossip Girl je najavila pre nekoliko meseci da će krenuti u avanturu zvanu uređivanje lifestyle sajta, inspirisana primerom starije kolegnice, Gwyneth Paltrow koja već nekoliko godina unazad ima sajt GOOP.

Preserve je na startu opisan kao sajt koji ilustruje stylish osobe, proizvode i priče sa tla Amerike: svojevrsni „greatest hits“.

Naravno tu je smelo skrivena online prodavnica preko koje možete da pazarite nakit, novčanike, ručni prtljag, mape i slično (i skoro sve unikatno urađeno) a cene se kreću od 7 do 2.000 američkih dolara. Pet posto od prodaje već je obećano humanitarnom fondu Covenant House koji se bavi projektima za zaštitu beskućnika, lica koja su bila žrtve trgovine ljudima i omladine koja je pretrpela bilo koju vrstu nasilja.

Lively, koja je udata za glumca Ryana Reynoldsa, za razliku od Paltrow drži se za sada krajnje skromno, napominjujući da ona nije tu neko ko će da bude „učitelj“, već pre „student“.

"Možda ne izgledam, niti zvučim tako, ali sam vrlo uplašena oko ovog projekta jer nisam urednik, ni umetnik, pa ni neko ko se razume u to šta bi vi trebalo da jedete, obučete, vidite.“

Blake se zahvalila timu koji joj je pomogao da osmisli sajt, na kom ne postoji nijedna slika lepe glumice kako čisti svoju skupocenu garderobu a la Paltrow (još uvek).  

Moramo da napomenemo da iako je sajt lansiran, na njemu je trenutno postavljeno samo nekoliko kratkih filmova, intervjua, kao i pismo glumice u jedinstvenom formatu (reč urednika).