Super model sve više veruje u moć posta! Za magazin Heat, Naomi Campbell (43) se osvrnula na nekoliko životnih odluka koje je donela ne bi li regulisala svoju ishranu.

"Mislim da bi svako trebao jednom nedeljno da posti. Danas konzumiramo toliko različitih namirnica te je poželjno da s vremena na vreme pročistimo organizam. Verujem da takav način života može da obezbedi da dočekamo duboku starost."

Naomi posti neposredno pre svojih revija, a od letos se pridržava vrlo striktne dijete koja se oslanja na napitake od voća i povrća. Ipak, priznaje da pića ne pravi sama. "Ne, i nikada mi nije palo na pamet da to uradim. Danas postoji toliko ketering kompanija koja u svojoj ponudi imaju spektar zdravih namirnica i napitaka."

Naomi – čija se majka, Valerie Morris, borila s rakom dojke – jede i pije probranu hranu tvrdeći da su je momenti u životu kada su joj bliski ljudi bolovali od opake bolesti, učinili svesnijom kada je u pitanju zdrava ishrana.

"Trudim se da sve što konzumiram, konzumiram probrano i umereno. Ne pijem alkohol i prestala sam da jedem svinjetinu i piletinu. Kada imate u porodici nekoga ko je bolovao od raka, više obraćate pažnju na to šta unosite u svoje telo."