Beyonce Giselle Knowles-Carter rođena je 4. septembra 1981. godine u Hjustonu u državi Teksas. Još kao veoma mala nastupala je kao pevačica širom Amerike a planetarni uspeh je stekla kao članica grupe Destiny's Child, da bi 2003. godine počela sa solo karijerom. 

Ovo je nekako kada malo bolje pogledamo opšte poznata stvar. Slažete se, zar ne?

Njen svaki korak, kako poslovni, tako i privatni prati se u stopu. Queen Bey neprekidno intrigira javnost - kako svojim fantastičnim nastupima, tako i činjenicom da o svom privatnom životu ne raspravlja u javnosti, te zbog toga još više je predmet interesovanja medija ali i svakodnevna inspiracija ženama širom sveta. 

Pročitajte u nastavku pet relativno nepoznatih činjenica o životu dame koja je iznenadila fanove pre nekoliko dana lansiranjem zajedničkog albuma sa suprugom, reperom Jay Zijem "Everything is love". 

# Prezime kao Ime

Mnogi izvođači, da bi uspeli u svetu showbiza, promene svoje ime i prezime. To nije bio sličaj sa Queen Bey, jer njeno ime je varijacija od Beyincé, devojačkog prezimena njene mame Tine. Jednom prilikom, pevačicin ujak je rekao: "Tina je smatrala da u našoj familiji nema mnogo muškaraca i zato je ćerki dala ime Beyonce, koje je u stvari prezime naše porodice."

# Otkrivanje talenta

Njene glasovne sposobnosti otkrila je zapravo učiteljica plesa Darlette Johnson. "Pevušila sam pesmu i onda ju je Beyonce završila. Ostala sam bez daha kako ju je otpevala. U početku je bila stidljiva, ali sam joj obećala da ću joj dati dolar i počela je da peva. Onda sam rekla njenim roditeljima da im dete peva fenomenalno i da je greota da je ne daju na časove pevanja!"

# Dobrotovor

Celokupni honorar od filma Cadillac Records, Beyonce je donirala za jedan kozmetički centar u Bruklinu koji ima rehabilitacioni karakter. Tu je srela ženu koja je imala problem sa zavisnošću i smatrala je da joj je ovaj susret promenio život: "Kroz njenu priču, shvatila sam da svako do nas ima nešto sa čim se bori. Zavisnost od narkotika je društvena stigma, ali to mora da se promeni", rekla je Bey. 

# Simbolika broja 4

"Jeste, moj omiljeni broj je četiri: rođena sam 4. septembra, udala sam se 4. aprila.  Inače, Beyonce i njen suprug Jay Z imaju istetoviran rimski broj IV na domalom prst.

# Najgledaniji broadcast u istoriji MTV-a

Tokom izvođenja pesme Love on Top na dodeli MTV-i nagrada 2011., Beyonce je saopštila fanovima da je u drugom stanju: "Želim da podelim ljubav koja raste u meni sa vama." Ovaj video segment je najgledaniji u istoriji MTV-a, ušao je u Ginisovu knjigu rekorda, jer je video koji je najviše tvitovan u jednoj sekundi. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/