Poznata američka glumica svoje prve značajne uloge imala je još tokom 90-ih, od kojih joj je ona i 1997. donela i prvog Oskara (u pitanju je film Fargo u kome Frances tumači glavnu žensku ulogu). Još od tada bilo je jasno da je u pitanju glumica izvanrednog, vanserijskog talenta, ali prilično netipična za standardnu holivudsku pojavu.

Frances je uvek bila prirodna i tom imidžu ostala je verna i danas sa svojih šezdeset godina, za razliku od mnogih koleginica koje su pribegle različitim estetskim tretmanima ne bi li uklonile znakove starenja.

Ipak, ova fantastična glumica otišla je i korak dalje.

Kao jedna od nominovanih za vodeću žensku ulogu i ozbiljan pretendent na samu nagradu, nekako je već očekivano da se glumice u ovoj situaciji udese najbolje što mogu, za svaki slučaj.

Ne treba rizikovati ako u jednom trenutku sva pažnja bude usmerena na njih, a to se pobrine čitav tim stlista, šminkera i frizera.

Međutim, ne i u slučaju Frances McDormand, koju ništa od gore navedenih stavki preterano ne intersuje.

Svakako, glumica se pojavila u odgovarajućoj svečanoj toelati u vidu večernje haljine u bakarno zelenim i braon tonovima sa zanimljivim printom, i to od pletiva, što je poprilično neobičan izbor za ovakvu priliku, ali ništa manje sjajan.

Ipak, posebno osveženje bilo je njeno lice i činjenica da glumica na sebi nije imala praktično ni mrvicu šminke!

Što pored njenog izavanrednog ostavarenja za koji je dobila Oskara, zaslužuje poseban gromoglasan aplauz!

Go, Frances!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/