U opisu glumaca nije samo sposobnost da se uživi u ulogu koja mu je dodeljena. Ne, gluma je vrlo kompleksno znanje. Nešto što podrazumeva pored talenta za glumu i pevačko i plesačko znanje, ali i spremnost da se zbog određene uloge promeni u  potpunosti fizionomija lica, ali i tela.

Svi pamtimo prelepu Charlize Theron u filmu Monster, kao i Hilary Swank koja je za ulogu transrodnog muškarca Brandona Teena živela jedno vreme kao muškarac, ošišala se na kratko i grudi obmotavala zavojima. Najdrastičniji primer sigurno je transformacija De Nira za ulogu u filmu Cape Fear. Za ulogu Maxa Cadya, glumac je platio jednom zubaru hiljade dolara da mu uništi, polomi zube.

Promena izgleda nije zaobišla ni Nicole Kidman koja je za ulogu Virginije Woolf u filmu The hours morala zahvaljujući pozorišnoj šminki da potpuno promeni svoje lice. Međutim, najnovija transformacija australijske glumice još više je učinila da Nicole izgleda neprepoznatljivo.

Naime, na internetu se pojavila slika sa snimanja najnovijeg ostvarenja u kom glumi Kidmanova. U pitanju je film Destroyer. Na slicia vidimo Nicole odevenu u jeans i crnu kožnu jaknu, dok joj je lice izgleda prilično umorno, iscrpljeno, a kosa joj je prikrivena smeđom perikom. 

Oskarovka i zvezda serije The Big Little Lies u filmu glumi detektivku Erin Bell, koja se na tajnom slučaju infiltrirala u kult bandu, i to već nekoliko godina. Iza Destroyera stoji Karyn Kusuma, indie režiserka koja nam je poznata iz filmova: Jennifer's Body, Aeon Flux i Girlfight.

Ovaj film inače prati glumičinu odluku da na svakih 18 meseci snima sa ženskim režiserom, ne bi li ženske filmske stvaraoce približila kvoti koju ima jači pol.

"Samo 4.2 procenata glavnih filmskih ostvarenja u 2016. godini ide u korist ženskih reditelja. Isto tako 4000 tv epizoda snimljeno je prošle godine, ali samo 183 su režirale žene", izjavila je Nicole na ovogodišnjem Kanskom festivalu.