Karl Lagerfeld izazvao je skandal pominjući Holokaust pri napadu na kancelarku Angelu Merkel zbog otvaranja nemačkih granica za izbeglice.

"Ne mogu se - (čak i ako se to dogodilo prošle decenije) - ubiti milioni Jevreja da bi se zatim umesto njih doveli milioni njihovih najgorih neprijatelja", izjavio je 84-godišnji Chanelov dizajner u francuskoj tv emisiji.

I taman kad ste pomislili da je Karl tu stao, usledila je još jedna izjava koja je naišla na negodovanje javnosti: 

"Poznajem osobu iz Nemačke koja je primila u kuću mladog Sirijca i posle četiri dana izjavila 'Najbolja stvar koju je Nemačka izumela je Holokaust'", dodao je.

Medijski regulator za francuske medije u ponedeljak je izjavio kako su stotine ljudi izrazile pritužbe na Lagerfeldove komentare u emisiji Salut les Terriens! (Ćao, Zemljani!) na kanalu C8 u subotu.

Lagerfeld, koji se rodio u Hamburgu u vreme Hitlerovog uspona na vlast, i ranije je kritikovao Merkelovu pošto je Nemačka dozvolila da preko milion migranata uđe u zemlju nakon krize koja se dogodila 2015. godine.

"Merkel je već imala milione i milione migranata koji su se dobro integrisali i koji rade i sve je bilo u redu... nije bilo potrebe da se primi još milion samo da bi ona promenila sliku sebe kao zle maćehe koju je zaradila posle grčke krize", rekao je Lagerfeld.

"Odjednom, eto opet sveštenikove ćerke", rekao je aludirajući na Merkelinog oca, koji je bio protestantski sveštenik u nekadašnjoj Istočnoj Nemačkoj.

Lagerfeld, koji često izaziva kontroverze, rekao je da će kazati "nešto strašno" pre nego što je počeo da kritikuje kancelarku zbog "ogromne greške" prihvatanja tolikog broja izbeglica iz ratom opustošene Sirije i drugih mesta.

"Pogledajte samo Francusku - zemlju ljudskih prava, koja je primila, pa ne znam, oko 10 ili 20 hiljada", dodao je.

Kreator je masovno kritikovan zbog svojih izjava u medijima, kao i na društvenim mrežama, mada su mu neki korisnici pritekli u odbranu.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/