Penelope Cruz je svestrana glumica koja iza sebe ima vrlo efektne i upečatljive uloge. Mi je najviše volimo u filmovima Volver, Non ti muovere, Belle epoque, The Girl of your dreams..., mahom evropskim ostvarenjima u kojima je igrala jake, nezavisne žene posvećene porodici.  

Španska glumica je takođe neko ko se ozbiljno posvećuje pripremama za igranje nekih kompleksnih rola, kao što je uloga Donatelle Versace.

Cruz koja je 2009. godine dobitnica Oskara za sporednu ulogu (Vicky Cristina Barcelona) uskoro ćemo gledati u novom serijalu Amerian Crime Story, posvećenom ubistvu Giannia Versacea, i to u ulozi njegove mlađe sestre koja je nakon smrti kreatora preuzela vođenje Versace imperije.

Do sada su sa seta procurele fotografije sa snimanja u kojima Penelope, sve sa platinastom perikom izgleda približno kao ice lady, Donatella Versace. Transformacija u sferi odeće nije bila zahtvena za špansku filmsku zvezdu i suprugu Javiera Bardema, ali je zato daleko teže bilo uživeti se u lik jedne od najzanimljivijih dama modne scene.

"Radila sam prilično dugo sa trenerom govora oko dijaloga, pokušavajući da skinem način na koji Donatella govori danas, što se ne razlikuje previše od načina na koji je govorila tokom devedsetih. Tqkođe sam pregledala bezbroj snimaka iz tog perioda pokušavajući da skinem njene gestikulacije, kretanje, držanje. Ona ima taj rokenrol-glamur momenat koji je vrlo zanimljiv, ali ja svakako ne želim da imitiram Donatellu ili da karikiram njen lik. Želim da prenesem i dočaram nju na platnu, onakva kakva je bila tada."  

43-godišnja glumica ovih dana promoviše film Loving Pablo sa Javierom u kome bračni par glumi Pabla Escobara i njegovu ljubavnicu, tv zvezdu Virginiju Vellejo. U razgovoru sa Gwyneth Paltrow za poslednje izdanje magazina Interview, Penelope je spomenula kako se već susrela sa Donatellom (62) koja jedva čeka da vidi kako će je španska glumica odigrati na velikom platnu.

"Verujem da će joj biti koliko drago, toliko i teško da pogleda film jer će je podsetiti na najgori period života kada je izgubila brata i uzora. Opet, nadam se da će biti srećna sa krajnim rezultatom. Ja sam radila sa uživanjem celu seriju."

Izbor španske glumice bio je u startu vrlo čudan i diskutabilan, jer je u prvom postavi Donatellu trebalo da igra Lady Gaga. 

"Bilo mi je čudno kada su me pozvali za tu ulogu, iako sam se osetila istovremeno počastvovanom. Tada sam površno poznavala Donatellu, ali sam je cenila i smatrala više nego simpatičnom. Imala sam nekoliko pitanja za Ryana (režisera) u vezi toga na koji način planira da je portretiše, ali on je vrlo classy i veoma profi. Ovo je od starta delikatan film u kome glumim osobu koja je i dalje među nama, koja je izgubila brata i to na strašan način." 

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story premijerno će biti prikazan sledeće godine.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/