Paralelno sa Nedeljom mode u Londonu gde su se predstavili poznati dizajneri o kojima smo pisali, posebno smo obratili pažnju na "IT" devojke i njihova street style izdanja. 

Naš modni pik i ovog puta je bila Alexa Chung, koja je na ulicama kišovite britanske prestonice u utorak izabrala zanimljivu kombinaciju i kao vrsan proznavalac modnih kultura dala jedinstven omaž britanskoj modi. 

Britanska Audrey Hepburn, kako je modni mediji zovu, opredelila se za ležerno izdanje koje je činio teget sako sa dvorednim kopčanjem, pantalone u istoj boji, karo košulja i sandale sa drvenom platformom iz post-punk ere. 

Iako na prvi pogled Alexa deluje uniformisano, ipak nije izostao onaj prepoznatljivi "messy Alexa Chung" pečat u celokupnoj kombinaciji. Ogleda se u stilizovanom sitnicama kao što su  upečatljiva srebrna dugmad na sakou, košulji koja je stilizovana tako da ležerno viri ispod blejzera i crne svilene čarape. 

Trendseterka nastavlja sa punk beauty trikovima, držeći pod "kontrolom" svoju neugledu kosu kojoj je godinama verna, ali koja kao da je ovog puta prošla kroz uvijač. 

Mladoliki izgled, nijanse teget boje i buntovnički stav naveli su nas da pomislimo da je manekenka pobegla sa časa neke privatne škole. ...

Na sledećoj strani pogledajte kako je izgledala Alexa Chung  na ulicama Londona: