Dok su svi komentarisali da je Kate ponovo izgledala prelepo i da je odabrala adekvatnu odeću, promakao im je najvažniji detalj, koji uistinu potvrđuje da vojvotkinja od Kembridža nije mogla da odabere bolju haljinu!

Naime, supruga princa Williama pojavila se u 2.800 dolara vrednoj haljini modne kuće Prada koja je poslala snažnu poruku. Reč je o komadu čijim dezenom dominiraju cvetovi maka, simbol mira, ali i sećanja na koje više nisu među živima.

Od 1915. godine, kada je kanadski hirurg John Mckree zabeležio koliko je divlji mak rasprostranjen na krvavim bojištima Flandrije u Prvom svetskom ratu, ovaj cvet se uglavnom vezuje za sećanje na mrtve. Ipak, brojni izvori navode da su stari Grci i Rimljani prinosili upravo mak kao dar mrtvima.

Britanski mediji su, najblaže rečeno, oduševljeni Kateinim odabirom odeće i suptilnom porukom kojom je odala počast svojoj svekrvi.

izvor: Glossy.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/