Neke haljine slavnih dama pamte se godinama nakon što su ih nosile.

Naravno, uvek se radi o dizajnerskim komadima, koji često stoje čitavo bogatstvo, a ponekad se radi i o milionskim iznosima. Jedna poznata dama svoju je haljinu za crveni tepih dodele Oscara platila čak 2 miliona dolara, ali pre nego vam otkrijemo o kome se radi, pogledajte još četiri skupocena izdanja celebrityja, od čijih će vam se cena zavrteti u glavi.

Ovo su neke od najskupljih haljina svih vremena, prema istraživanju medijske agencije Getty.

5. Anna Hathaway u Valentino haljini: 80. 000 dolara

Izgledala je zaista zanosno i prelepo, kada se pojavila na dodeli Oskara 2011. godine u dugoj, crvenoj Valentino haljini. To zadovoljstvo lepu brinetu je koštalo 80 hiljada dolara, što je skoro ništa u odnosu na ogrlicu koja je krasila njen vrat i čija vrednost se procenjuje na čak 10 miliona dolara. Ipak Tiffany&Co je to...

4.  Kate Winslet u Valentino haljini: 100. 000 dolara

Znate da ona ne "zakazuje" na crvenom tepihu. Zanimljiv odabir je napravila 2007. kad joj je u odluci koju haljinu da ponese pomogla ćerka Mia. Tada je Kate nosila božanstvenu Valentino haljinu na dodeli Oskara koja se ukršta na grudima. To mint zadovoljtvo je koštalo 100 hiljada dolara. 

3. Charlize Theron u Dioru: 100.000 dolara

Belu dizajnersku haljinu zanosna Charlize je nosila na dodeli Oscara 2013. godine. A kao da haljina već sama po sebi nije bila dovoljno skupa, glumica ju je nadogradila dijamantskim narukvicama brenda Harry Winston, koje su cenu njenog outfita podigle na vrtoglavih 4 miliona dolara.

Na sledećoj strani pročitajte koje su to još izdanja sa crvenog tepiha ušla u istoriju kao najskuplja: 

PageBreak

2. Cate Blanchett u Armani Prive: 200.000 dolara 

Cate Blanchett bila je jedna od najbolje odevenih na crvenom tepihu dodele Oscara 2007. godine, u laskavoj, uskoj haljini, optočenoj Swarovski kristalima.

1. Nicole Kidman u Dioru: 2 miliona dolara 

Prva na listi je Nicole Kidman i njena zelena haljina s dodele Oscara 1997. godine. Nicole je svojim izdanjem proslavila Johna Galliana, izabravši komad iz njegove prve Haute Couture kolekcije za Dior.

foto: Profimedia

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/