Sinonimi za njen izgled bi bili - zanosna, pametna, duhovita, egzotična lepotica, žena da rasnim oblinama, vatrena Latina... Nižu se atributi koju glorifikuju lepotu i inteligenciju Salme Hayek, ali vrlo je specifično kako ona gleda na sve to. 

Zvezda filmova "Desperado" i "Frida" je za online magazin The Edit otvoreno govorila o svom poimanju lepote. Priznajemo, bilo nam je veoma interesantno da saznamo kako neko takvog beauty kalibra gleda na obline, godine i ženu uopšte. 

"Imam pedeset godina i zašto bi morala da izgledam dobro? I onako imam svog čoveka pored sebe, ali onda pomislim - pa ne želim da ga izgubim!"

Posebno je bio zanimljiv deo gde se Salma dotakla svojih slavnih oblina.

"Mislim da sam se rodila u pogrešnoj eri. Danas je tako teško naći odgovarajuć kroj i brojeve sa ovolikim grudima. Da živim u pedesetim ili sedamdesetim, mislim da ne bih imala nikakav problem oko pronalaženja odeće. Obline su seksi i moćne, i ne bih da vas lažem, volim ih ali ponekad bih želela da određene 'odu' na neko drugo mesto. Generalno volim tu reč 'curvy', zvuči mi nekako umetnički, prelepa mi je. Jer, ravna građa je nekako dosadna."

Iskrena, kakva je, glumica je posebno skrenula pažnju da žene rade više od muškaraca, ali da su i dalje manje plaćene od jačeg pola ... 

"Žene rade VIŠE, zahtevaju od sebe VIŠE a opet misle da to nije DOVOLJNO, dok muškarci su manje zahtevni prema sebi samim i standardi su im zato vrlo niski. Takođe, žene će retko kada se usuditi da traže bolje uslove, bolju poziciju na poslu ili povišicu. Dok muškarci iako rade manje imaju mišljenje da treba da ih bolje plate i da zaslužuju povišicu."

Lepa crnka je predočila i svoje viđenje odnosa između žene i muškarca.

"Žene su mnogo zahtevnije prema sebi nego muškaraci. To zna da bude neka vrsta teškog osećanja, jer nismo dovoljno dobre na poslu, nismo dobre za momka koji nas možda vara, nismo dovoljne za decu koja žele više bez obzira koliko se dajemo. Ja imam samo jednu poruku za sve žene: VI STE VIŠE NEGO DOVOLJNE!"