Kada vam neko kaže princeza, verovatno vam na pamet pada nežna lepotica sa dugom balskom haljinom, skoro kao iz crtanih filmova. Međutim, nešto nam nije dalo (modnog) mira i želeli smo da kroz konkretne royal primere redefinišemo "princess style". 

Sačinili smo listu princeza koje su smelije u svakodnevnim kombinacijama, kojima je visoka moda više od coutura i za koje smo sigurni da će u budućnosti diktirati fashion pravila. Ovo su "IT" žene, buntovnica plave krvi kojima je moda u krvi...

1. Charlene, Princeza od Monako

Bivša prvakinja u plivanju poreklom je iz Južnoafričke republike, 2011. udala se za Alberta Drugog, princa od Monaka. Princeza je jako privukla pažnju medija svojim besprekornim eklektičkim stilom koji čine komadi koji dolaze direktno sa piste. Favorizuje futurističku modnu dramu izraženu kroz kreacije miljenika - Diora, Versacea, Akrisa i Armanija. 

2. Sirivannavari Nariratana, Princeza Tajlanda

Još kao dete je gajila velika interesovanja za sport i modu, a kada ju je pozvao Pierre Balmain da izlaže 2007. godine u Parizu, princeza se predstavila zanimljivom kolekcijom Presence of the Past, koja je jednim delom bila i odavanje priznanja njenoj baki. Ostala je verna glavnom gradu Francuske na taj način što je stalni gost na revijama Chanela, Diora i Louis Vuittona, a definitivno je i zvezda street style jer se opredeljuje za duge haljine i suknje često sa etno motivima iz njene zemlje. 

3. Charlotte Casiraghi

Miljenica mnogih dizajnera, uvek je aktuelna u svetskom džet setu. Očigledno da njen fashion osećaj nije slučajan - nasledila ga je od bake, čuvene modne ikone i glumice Grace Kelly. Za nju važi pravilo da je velika dama u couture kreacijama, ali i kada je u farmericama. Među omiljenim dizajnerima šaramantne Charlotte su Stella McCartney i Gucci.

Na sledećoj strani pogledajte još koje su to princeze koje menjaju modu!

PageBreak

4. Deena Aljuhani Abdulaziz

Ova princeza se ne uklapa u pravila koje nameće šerijatski zakon u Saudijskoj Arabiji. Deena ne nosi hidžab i burku, ima kratku kosu, oblači se ekscentrično, nosi otvorene sandale i visoke potpetice, pa i gola ramena i suknje iznad golena. Omiljeni brendovi su joj Proenza Schouler i Acne, a kao vlasnica D’NA butika fokusira oštro oko za modu na mlade talente. 

5. Clotilde Courau

Kao venecijanska princeza i nagrađivana glumica Clotilde pojavljuje se na cvenom tepihu i kao umetnica, ali i kao predstavnik royal porodice. Bilo kako bilo, prelepa 48-godišnjakinja izgleda savršeno. Njenu francusku tananost naglašavaju ženstveni komadi u vidu dugih haljina i suknji. 

6. Alessandra de Osma

Bivša peruanska menekenka će postati u martu sledeće godine supruga Princa Christiana i članica nemačke kraljevske kuće. Međutim, lepa Alessandra je počela da obavlja svoje dužnosti u velikom stilu, birajući često komada u jakim, intezivnijim komadima. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/