Sinoć u kasnim satima Beyonce je objavila prvu fotografiju svojih novorođenih beba, Rumi i Sir, koje su upravo napunile mesec dana.

I to je sasvim ok.

Nije baš da zaslužuje aplauz, ali je sasvim ok uzevši u obzir da je u pitanju velika svetska pevačka zvezda i da javnost zanimaju ovakvi detalji iz sveta poznatih.

Beyonce svakako nije prva poznata ličnost (niti poslednja naravno), koja je sa svetom podelila ovakvu vrstu vesti i pokazala javnosti kako izgledaju njena deca, a da se razumemo nije ni prva koja pravi pompu od ovog događaja.

Ali definitvno jeste među prvima koja od fotografisanja svojih novorođenčadi pravi ovakvu vrstu pompe, a sve u želji privlačenja što veće pažnje.

Još tokom trudnoće pevačica je izbacila krajnje neobičan editorijal kojim je ne samo potvrdila glasine o svojoj trudnoći, već i na ovim fotografijama slavila majčinstvo, prikazujući sebe u vidu boginje, a asocijaje su se nizale i do Device Marije!

Problem nije bio u umetničkim predstavljanju ovog prilično neukusnog, pa i kič editorijala i shavatnju istog, jer svako na sebi svojstven način može doživeti poruku koju je Beyonce svojim poprilično obnaženim izdanjem (sa stomakom do zuba!) želela da poruči (pored evidentnog da je trudna), već u poenti.

Čemu? 

Zar ništa nije sveto? Zar upravo ovakva jedna informacija nije sveta i ne zavređuje poštovanje i na kraju krajeva - tolike velike žene su bile trudne pre nje, pa od ovog stanja nisu napravile medijski cirkus.

I sada se opet dešava isto.

Beyonce je objavila fotografiju svojih blizanaca, opet predstavivši sebe kako nekakvu boginju i internet je eksplodirao.

Nizali su se tvitovi i statusi o ovom "događaju", kako je konačno fotografija tu, kako se sve obustavlja i gleda u fotografiju (šta god ovo podrazumevalo i značilo), kako se približava monitoru do maksimuma i uvećava slika, ne bi le se bolje osmotrila deca Jay Z-ija i Beyonce Carter.

Možemo da shvatimo radoznalost i uzbuđenje, to je donekle sasvim legitimno ponašanje ukoliko ste nečiji veran fan i poštovalac njegovog rada.

I upravo u tome i jeste naša problematika, i mi smo poštovaoci njenog rada, obožavaoci njenog lika i dela i drago nam je što se sa čovekom svog života po drugi put našla u ulozi najvažnijoj od svih - ulozi majke, ali ne shvatamo glorifikaciju ovog trenutka.

Čemu skretanje pažnje na ovaj način? Čemu pompa, čemu uzdizanje onoga kroz šta prolaze na hiljade žena baš u ovom trenutku i to sasvim sigurno bez čitavog tima privatnih lekara i vrsnih stručnjaka (te pretvaranja čitavog sprata kuće u najluksuznije porodilište!), čemu pompezno obznanjivanje svih ovih vrlo dragocenih privatnih događaja?

Beyonce, mi smo sigurni da si ti dobra i požrtvovna majka koja želi najbolje za svoju decu, ali svetu si poznata i u istom tom svetu si voljena zato što si vrsan umetnik i sjajna pevačica, gde se izgubila tvoja profesionalnost, tvoja odvažnost po kojoj si poznata, gde je nestao tvoj talenat za ono što si nam predstavljala najbolje - svoje pesme i sebe kao umetnika koji stvara nešto unikatno i snažno?

Tebe kao stvaraoca novog života poštujemo, ali to je nešto što bi trebalo da se slavi u krugu tvoje najuže porodice, ne sa milionima nepoznatih ljudi širom sveta.

Tekst: Maja Bunčić/Ana Dodig

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/