Slavna holivudska diva Grace Kelly udajom za princa Rainiera III postala je princeza od Monaka 1956. godine, nakon čega je napustila glumačku karijeru u kojoj se proslavila kao fatalna plavuša. Čuveni par je tokom braka dobio troje dece – Caroline, princezu od Hanovera, Stephanie i Alberta II, princa od Monaka.

Kada je 13. septembra 1982. godine vraćajući se u Monako iz Francuske, zajedno sa mlađom ćerkom doživela moždani udar, izgubila je kontrolu nad volanom. Preminula je dan kasnije, ne upoznavši svoje unuke koje su jednako prekrasne kao što je bila i ona.

1. Charlotte Casiraghi

Prekrasna Charlotte je ćerka je princeze Caroline i Stefana Casiraghija, italijanskog biznismena koji je preminuo kada je Charlotte imala samo četiri godine. Unuka sa kojom najviše upoređuju Grace Kelly, bavi se konjičkim sportom, obožava modu i jedna je od najbolje odevenih osoba Evrope. Danas ima 30 godina i trogodišnjeg sina Raphaela kog je dobila iz veze s francuskim komičarem Gadom Elmalehom.

2. Alexandra od Hanovera

Devet godina nakon smrti Stefana Casiraghija, princeza Caroline se udala za Ernsta Augusta, princa od Hanovera. Nedugo zatim na svet je došla princeza Alexandra koje će ove godine postati punoletna. Poslednih osam godina ova mlada princeza aktivno se bavi umetničkim klizanjem. Tako je 2015. godine predstavljala Monako na Olimpijskom festivalu evropske omladine.

Pogledajte u nastavku koje naslednice još liče na Grace Kelly:

PageBreak

3. Pauline Ducruet

Lepa Pauline ćerka je princeze Stephanie i njenog tadašnjeg telohranitelja Daniela Ducrueta. Ona je još jedna unuka od Grace Kelly koja se aktivno bavi sportom. Ovoga puta reč je o skokovima u vodu, a Pauline je Monako predstavljala na mnogim juniorskim takmičenjima. Ona danas ima 23 godine, velika je obožavateljka mode i završila je studije modnog dizajna na prestižnom američkom koledžu Parsons School of Design.

4. Jazmin Grace Grimaldi

Jazmin je nezakonita ćerka Alberta II i Amerikanke Tamare Rotolo i zbog toga ne polaže prava na krunu. Princ Albert tek je 2006. godine javno potvrdio očinstvo jer je želeo da zaštiti njen identitet dok ne bude odrasla, dok ga je Jazmin prvi put upoznala s 11 godina.

5. Camille Gottlieb

Camille je najmlađa ćerka princeze Stephanie koju je dobila u vezi s telohraniteljem Jean Raymond Gottliebom. O njoj se ne zna previše jer je Stephanie želela svojoj djeci da omogući što normalnije odrastanje. Prošlo leto je napunila je 18 godina što je proslavila s vrlo raskošnom večerom. Kako se njeni roditelji nikada nisu venčali, ona isto tako ne polaže prava na krunu. Bliska je s oba roditelja i posebno sa polusestrom Paulinom.

Ostaje da vidimo da li će i najmlađa unuka Grace Kelly i princa Rainiera III, dvogodišnja princeza Gabriella, ćerka princa Alberta II i njegove supruge Charlene biti slična baki. Zanimljivo je spomenuti da sveukupan broj unučadi ovog slavnog kraljevskog para je 11, a praunučadi 4. 

Izvor: Zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/