Jubilarno izdanje Kana je možda gotovo, ali mi smo, kao i svi ostali, još uvek pod utiskom neverovatnog crvenog tepiha koji će ne sumnjamo obeležiti naredne retrospektive prestižnog Kana. Jedna od dama koja je bila na svim listala najbolje odevenih na prohujalom festivalu je svakako Elle Fanning. 

Njoj je pripala čast da zablista već prve večeri kada je obukla Vivienne Westwood Couture kreaciju. Elle je u Kanu bila prevashodno zbog promocije svoja dva nova filma - The Beguiled i How to Talk to Girls at Parties. Za izbor njene eklektične, romantične i prilično cvetne garderobe bila je zaslužna Samantha McMillen, stilistkinja čije usluge koristi i Johhny Depp između ostalih. 

“Mišljenja smo da je crveni tepih Kana najznačajniji i sigurno najraskošniji u sferi mode, od svih drugih festivala! To je doprinelo da osmislimo strategiju koja će se fokusirati na unikatne, ručno rađene modele, poput onog s potpisom Vivienne Westwood koji je Elle nosila na otvaranju sa motivom jednoroga (glumičino inače omiljeno mitsko stvorenje) do ljubičaste, lavanda haljine koju su uradili dizajneri Rodartea u kojoj smo je videli na zatvaranju," izjavila je Samantha.

Za takav poduhvat, Samantha je spakovala čak 23 kofera za princezu Kana.

“Kada se uputite na francusku rivijeru, morate da impresionirate sve. I to ne samo kreacijama, već i aksesoarima. Zato morate da imate odličan par naočara kojim ćete izgledati kao chic Francuskinja. Trebalo nam je skoro dva meseca da osmislimo i prikupimo svu garderobu koju će Elle nositi tokom festivala. Vodili smo računa i o poklapanju sa filmskim premijerama pa je tako glumica na photo-callu za How to Talk to Girls at Parties, nosila Pradinu kratku haljinu sa printom devojke, kako na leđima, tako i na prednjem delu, aludirajući na offbeat futuristički momenat filma. Isti slučaj je bio sa premijerom filma "The Beguiled". Lik koji glumi Fanning - mlada Alicia, nosi lavender haljinu tokom skoro pa celog filma, pa su Laura i Kate Mulleavy osmislili divnu balsku haljinu u sličnoj nijansi za Elle."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/