Jubilarno 70. izdanje Kanskog festivala sinoć je startovalo u ovom mondenskom gradiću. Najprestižniji filmski festival po običaju ponudio je spektakularan i glamurozan crveni tepih po kom su prodefilovale ne samo legende filma (Susan Sarandon, Julianne Moore, Uma Thurman), već i nove nade (Lily-Rose Depp) ali i manekenka koja je prošle godine na svom debiju u Kanu privukla pažnju vrlo provokativnim izdanjem - u pitanju je Bella Hadid.

Žiri ove godine predvode Jessica Chastain, Pedro Almodovar i Will Smith dok je uloga domaćice data italijanskog seks bombi i bivšoj supruzi Vinsenta Casella - prelepoj i očaravajućoj Monici Bellucci. Zvezda Kusturičinog filma "Mlečni put" za samo otvaranje je izabrala raskošnu balsku, teget haljinu, otkrivenih ramena od tila, izgledajući u njoj zavodljivo i senzualno.



Mlade nade glume isto su bile u fokusu pažnje i nisu razočarale. Dok je ćerka Johhnyja Deppa i Vanesse Paradis, Lily-Rose podsetila sve svojim kanskim #chanel izdanjem na lepu Helenu iz Troje, opredelivši se za naborenu, beličastu haljinu u stilu antičkih plemkinja ili rimskih boginja, Elle Fanning je izgledala kao da se uputila ka Oskarima pozirajući u unikatnoj Vivienne Westwood haljini. Ili kao junakinja nekog Hitchcock filma, podsetivši nas na Grace Kelly i Tippie Hedren.



Iako su svi pričali o seksepilnom i ovoga puta umerenijem izdanju zgodne Belle Hadid koja je prošle godine u prilično provokativnoj crvenoj haljini otkrila i više nego što smo hteli da vidimo,
naša pažnja je ipak pripala legendama filma - Susan Sarandon, Julianne Moore i Uma Thurman. Poslednja je pobrala najbolje ocene za nežno ružičastu haljinu Versacea, pored Robin Wright-Penn koja je svetlucala kao disko kugla u Saint Laurent.



Julianne Moore se pojavla u dramatičnoj crvenoj Givenchy haljini iz njihove couture linije, zatvorenog dekoltea i rolke, golih ruku koju krasi ne samo čipka, već i perje pri dnu suknje. Haljine svilenkastog materijala u nude i pastelno pink nijansama dominirale su tepihom, a poseban detalj koji je krasio skoro pa svako izdanje je bio prorez, odnosno šlic. Imale su ga pored Belle Hadid i Emily Ratajkovski, Susan Sarandon, Uma Thurman, Eva Herzigova, Marion Cotillard i još nekolicina dama.   

Pogledajte na sledećoj strani naših top 7 sa otvaranja:   

PageBreak

Elle Fanning u unikatnoj kreaciji Vivienne Westwood

Bella Hadid u haljini Alexandera Vaultiera

Julianne Moore u Givenchy Couture haljini

Uma Thurman u Versace haljini

Sara Sampaio

Lily-Rose Depp u Chanelu

Robin Wright-Penn u Saint Laurentu


Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/