Ona je jedna od naših (a ne sumnjamo i vaših) omiljenih britanskih glumica, takođe je žena bez dlake na jeziku. To je valjda Britankama u krvi - Judi Dench, Helen Mirren, Joan Collins, spisak je podugačak, kao i niz stavova koje su pomenute dame iznosile unazad nekoliko decenija.

Emma se ovoga puta u razgovoru za švedski chat show Skavlan osvrnula na gorući trend i problem Holivuda zbog kog nikada, kako kaže u intervjuu nije mogla da se preseli tamo. Po rečima 57-godišnje dive, Holivud ima veliki problem sa anoreksijom, a neke glumice skoro da uopšte ne jedu.   

"To je stari problem, ali u poslednje vreme biva sve gori. Sećam se kada sam snimala filma Brideshead Revisited, radila sam sa jednom prelepom glumicom kojoj je u jednom trenutku prišao producent filma. Bila sam šokirana kada sam čula kako ju je upitao da li bi razmislila da smrša malo!!? Srećom, koleginica je kategorično odbila, a ja sam mu prišla i izjavila kako ću napustiti snimanje ukoliko još jednom bude insistirao na mršavljenju!" 

Thompson je pomenuti film snimala 2008. godine pored zvezda kao što su Felicity Jones, Hayley Atwell i Greta Scacchi pa možemo samo da pretpostavimo kojoj od njih je upućen dobronamerni savet.

Glumica koja je majka dvoje dece, takođe se prisetila momenta kada je jednom američkom producentu izjavila: Da li želite da budem model ili glumica?  

Zvezda filmova Sense and sensibility i Love Actually nije se samo dotakla anoreksije, već i striktnog odnosa Holivuda prema godinama i konstantnom pormovisanju mladosti.

"Ne znam šta nije u redu sa producentima, režiserima? I oni će ostariti jednog dana. Starost ne možete zabraniti, usporiti, ignorisati, niti trebate. Ona je prirodno stanje svakog od nas. A tek gluma nema ništa sa tim. Ne razumem taj trend i potrebu da se promoviše nešto što nije realno, niti movivirajuće. To je sramota."

Na pitanje zašto se nikada nije otisnula preko okeana, oprobala češće u holivudskim blokbasterima.

"To mi nije bila želja. Prosto nisam mogla. A i kako bih mogla? Pa zamislite svaki put kada posećujem Los Anđeles, prođe mi kroz glavu: Predebela sam za njih. Tako se osećam jer mi njihov vajb, trendovi, atmosfera poručuju kako sam debela za njihove standarde i kako treba da se vratim kući, u London. Los Anđeles je užasno mesto. Toliko ludo i nekako uznemirava vas svojim nakaradnim stavovima, lažnim ljudima. Nikad ne bih mogla tamo da živim."    

Tokom intervjua Emma je otkrila kako je svojevremeno odbila ponudu Donalda Trumpa da odsedne u Trump Towers za vreme snimanja filma Primary Colours, 1998. godine. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/