U Americi, mnogi su učestvovali u #DayWithoutAWoman, maloj demonstraciji kako bi dan izgledao bez žena, sa ciljem da se prikaže svetu doprinos lepšeg pola. Kampanja je bila inspirisana maršom žena koji se desio samo dan nakon inauguracije predsednika Trumpa.

Ručak u Beloj kući organizovan je za 50 žena u dnevnoj sobi koja se služi za ovakve vrste događaja, i bio je prvi solo event nove Prve dame Amerike. Kako prenosi agencija Associated Press, među gostima su bile Ivanka Trump, supruga potpredsednika Amerike Mike Pencea - Karen Pence, zatim savetnica Bele kuće Kellyanne Conway, sekretar obrazovanja Betsy DeVos.

Dame su sedele za ovalnim stolovima koji su bili stilizovani u ljubičaste lale, a za ručak im je servirana salata sa mocarelom i paradajzom, piletina, njoke sa spanaćima, kolač sa jabukama i vino Pride Mountain Viognier, prenosi CNN.  

foto: Profimedia

Melanijin ulazak u salu i sam govor je izazvao stojeće ovacije prisutnih. Prva dama Amerike se pojavila na ručku u maloj crnoj haljini bez rukava, kožnih detalja koja je istakla njenu manekensku figuru i osunačan ten. Za razliku od nje, Ivanka se opredelila za zanimljiviju haljinu. Naime, ćerka Donalda Trumpa je izabrala takođe haljinu bez rukava s potpisom Roksande Ilinčić od 1. 450 dolara prelepe burgundy boje s podtonom ljubičaste koja u predelu bokova ima ušivenu mašnu.   

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/