Od kada je objavljena vest da će Ralph Loren obući Melaniu za inauguraciju, očekivalo se da će upravo ovaj dizajner od sada zauzeti primat među njenim modnim favoritima.

Međutim, baš kao što je i jednom prilikom izjavila: "Nosim isključivo ono što mi se dopadne u tom trenutku i u čemu se osećam dobro", to je i na tradicioanlnom Red Cross balu i demonstrirala, pojavivši se u prelepom, krajnje ženstvenom modelu haljine sa potisom Cristiana Diora.

Zašto bi ukus jedne Prve dame krojio iko sem nje same, zar ne?

Ispoštovala je zvanično predstavljanje naciji na najvažnijem državnom događaju pojavivši se u modelu sa potpisom domaćeg dizajnera, a potom se vratila stilskim izborima koji joj se jednostavno najviše dopadaju u tom trenutku.

I do sada zaista nije pogrešila.

Elegantna duga haljina sa potpisom čuvene francuske moden kuće, svojim prefinjenim linijama isticala je Melaninu zavidnu figuru. 

Najtamnija nijansa roze ili ružičasta, važi za jednu od vodećih nijansi za proleće 2017., prema izboru Pantone instituta za boje.

Melania je ovu pomalo zahtevnu nijansu vešto uklopila sa potpeticama u istom tonu i dijamanstkim minđušama plavo-zelene boje koje su stavile akcenant na njeno lice i boju očiju.

Svetski modni kritičiri pak smatraju da je izbor haljine baš u ovoj boji suptilan znak da Prva dama podržava borbu za ženska prava, s obzirom da žene širom sveta marširaju noseći vrlo sličan ton ružičaste na sebi.

Kako je izgledala čitava kombinacija pogledajte na sledećoj stranici: