Dok je na samoj inauguraciji blistala u izdanju nalik onom koji je krasio Jackie O, na inauguracijskom balu Melania je mamila poglede u dugoj večernjoj haljini boje slonovače, podsetivši nas na jednu drugu sofisticiranu Prvu damu - Nancy Reagan.

Nova Prva dama Amerike je definitivno izabrala smelu i sofisticiranu haljinu za bal.

Elegantni model do poda razotkrio je Melanijina ramena, dok je tanak crveni kaiš naglasio njen struk. Dubok prorez do bedra unio je dašak seksepila u ovo izdanje, ali s merom.

Iako je Herveaova haljina napravila svojevrsni stilski iskorak u odnosu na modele koje su Prve dame nosile u prošlosti za ovaj bal, kritičari se slažu da  Melanija Trump nije napravila grešku.

Naprotiv, nakon pohvala za Laurentovu baby plavu haljinu sa inauguracije, Melania je dobila još veće pohvale za večernje izdanje.

foto: Instagram / iconagency

Ali nas je možda još više privuklo ime kreatora prelepe bele haljine koja je na bivšoj pratilji Slovenije izgledala nekako fluidno... Pa ko je Herve Pierre?

"Čast mi je bila stilizovati Prvu damu," rekao je Pierre te dodao da je srećan što je zadnjih dvadeset godina odevao supruge američkih predsednika, ali da je ovo prvi put da je to učinio pod svojim imenom.

Jackie, Nancy, Michelle i Melania na inauguracijskim balovima (foto: Instagram /todayshow)

Herve Pierre je, naime, nekadašnji kreativni direktor Caroline Herrere, a do sada je sarađivao sa Melanijom Trump na izradi kreacije koju je supruga Donalda Trumpa nosila na gala večeri u "Walter E. Washington Convention Centeru". CH je napustio prošle godine a kako prenosi Vogue, upravo će ovaj francuski dizajner koji je trenutno deo Balmain kuće, raditi kao savetnik za stil Prve dame.

Upravo je Pierre zaslužan za izbor Ralph Lauren kostima koji je Melania nosila na samoj inauguraciji. Ako je suditi po početku, MT bi mogla da bude nova Jackie O.