Društvo malo, ali odabrano - moglo bi se reći.

Složićete se - 10 i nije naročito velik broj, posebno kada uzmemo u obzir to koliko je modnih, filmskih i svih ostalih medijski propraćenih događaja u toku jedne godine. Ali to opet ne znači da je jednako toliko dama koje neguju odličan stil.

Ipak, svake godine te dame sa sjajnim stajlingom lako se izdvoje iz gomile već viđenih i promašenih.

Zato smo uradili malu retrospektivu street style i red carpet izdanja o kojima smo pisali, i izdvojili ne samo dame sa stilskom desetkom, već i one koje su čitave godine dominirale na ovom modnom polju, kako svojom originalnošću, tako i smelošću, i naravno odličnim ukusom.

Ovo su 10 najboljih:

1. Rihanna

Već poslednje dve godine Riri apsolutno vodi kada je u pitanju stilozovanje trendi kombinacija. Sve ono što vi nez nate kako biste tačno izneli i sa kojim komadom uparili - ona zna. Ove godine kod nas je dobila i posebne poene iz smelosti. Njene mix and match kombinacije iznova i iznova su nas oduševljavale. 

Naš favorit: Miks IT komada koji su obeležili letnju sezonu, boyfriend farmerice sa podvijenim nogavicama i iscepanim detaljima, off shoulder košulja sa prugicama i efektnim zvonastim rukavima.

2. Adriana Lima 

Gde god se da zanosna manekenka pojavi, prisutne ostavi bez daha. To nije ništa novo. Zato je zaista teško (a ove godine posebno) izdvojiti jedno njeno izdanje koje je na nas ostavilo najveći utisak.

Naš favorit: Trendi haljina od pliša floroscentno zelene boje, koju potpisuje kolumbijski dizajner Haider Ackermann, isticala se detaljem u vidu dubokog šlica na nozi.

3. Naomi Watts

Poznata australijska glumica trudi se da ne privlači pažnju medija, te se retko može videti na javnim događajima, sem ako nisu u pitanja ona vrlo značajna - filmska. To se takođe odnosi i na after party žurke gde po pravilu bude među top tri najlepše.

Naš favorit: Šljokičasta top haljina sirena kroja, koju potpisuje Armani Prive.

4. Gigi Hadid

Ove godine teško da i jedna modna retrospektiva može proći bez poznate manekenke. Njena modna smelost bukvalno nas je ostavila bez teksta u velikom broju prilika. Malo ko bi se usudio da ponese običnu sivu trenerku i kaput ili haljinu koja podseća na oversized sportsku majicu i to u kombinaciji sa elegantnim čizmama. Naravno, nije poenta samo u smlelosti, već i u tome da kombinacija zaista izgleda odlično, što u Giginoj režiji to praktično uvek i jeste.

Naš favorit: Kombinezon sa tregerima od teksasa i kože.

5. Chiara Ferragni

Chiara spada u krug miljenica poznatih dizajnera i brendova, te ju je tokom ovogodišnjih nedelja mode bilo moguće videti u prvim redovima na brojnim revijama poznatih dizajnera. Ona je ipak sa razlogom među najuspešnijim i najuticajnim modnim blogerkama koje su se svojom autentičnošću izdvojile u 2016. Zato je nama i te kako težak zadatak izdvojiti samo jedan njen outfit kao najbolji.

Naš favorit: Ultimativno seksi i krajnje moćno izdanje u kožnim čizmama iznad kolena, šortsu i raskopčanoj košulji sa Chanel mini torbicom oko struka u zlatnim lancem oko vrata, kao omaž 90-ima.

Na sledećoj strani pogledajte preostalih pet najbolje odevenih dama: 

PageBreak

6. Victoria Beckham

Naravno, praktično je nezamislivo da i jedna iole ozbiljna modna lista prođe bez stilske dive, gospođe Beckham! Ona je ove godine prva prošetala svilenu trenerku u elegantnom izdanju, trend koji se nakon ovog njenog pojavljivanja vinuo među vodeće. I to svakako nije jedini put da nas je Vicky u togu ove godine oduševila.

Naš favorit: Satenski komplet ljubičasto plave boje u pidžama stilu. 

7. Margot Robbie 

Prelepa australijska glumica ove godine plenila je pažnju gde god da se pojavi, a za to nije zaslužan samo njen besprekoran fizički izgled, već i odličan stajling. Njena posebno zapažena modna izdanja bila su ona glamurozna na svečanim filmskim događajima.

Naš favorit: Duga zlatna haljina koji potpisuje Tom Ford.

8. Blake Lively 

Ako bi postojalo modno takmičenje za najstilizovaniju trudnicu, prvu nagradu bi svakako odnela lepa Blake. Glumica je ove godine iznela zaista ogroman broj odlično stilizovan kreacija. Mediji su je na ovogodišnjem Kanskom festivalu proglasili apsolutnom kraljicom crvenog tepiha.

Naš favorit: Naravno, sada već čuvena plava haljina kuće Atelier Versace, koju je Blake ponela na crvenom tepihu u Kanu.

9. Amal Clooney

Sigurno smo da ste do sada shvatili da je poznata britanska advokatica jedna od poznatih dama sa najboljim stilom. Ona i Victoria Beckham uvek nam zadaju poteškoće kada trebamo izdvojiti neki od njihovih najboljih stajlinga.

Naš favorit: Bilo ih je mnogo, ali ovaj u stilu sedamdestih jednostavno je fantastičan! DEnim zvoncare savršeno pristaju vitkoj Amal, a ukrasni vez čini ovaj model potpuno originalnim. Stajling je sjajno nadograđen torbom sa resama i žutim, rebrastim topom.

10. Kate Middleton

Još uvek ne možemo reći da je Vojvotkinja od Kembridža zasenila stil princeze Diane, ali je svakako na dobrom putu. Lepa Kate tokom godine prisustvije velikom broju javnih pojavljivanja, a njen stajling je svaki put ispoštovan od strane protokola: pristojan, elegantan, damski, ali i nereetko vrlo originalan.

Naš favorit: Prelepa crvena haljina koju potpisuje britanski brend Preen.

Koga još ne smemo zaboraviti a zaslužuje takođe da bude na ovoj listi?

Olivia Palermo (neprikosnovena i stalna članica top lista Najbolje odevenih te smo je zato i izostavili. Ona prosto nema konkurenciju). Zatim Diane Kruger i Sienna Miller. Dve zanosne glumice unazad nekoliko godina važe za dame koje skoro nikada ne pogreše, poigravajući se eklektičnim printom i neobičnim krojem. Ne smemo da zaboravimo ni prelepu Julianne Moore, niti Hellen Miren, ali ni Italijanku - Gildu Ambrosio kojoj smo dali mesto ispred svih, jer takav stil nema nijedna sa ove liste - neustrašiv! 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/