Da su ostavile i te kako lep utisak dokazuje činjenica da ni danas nismo zaboravili na njihove uspešne karijere, slavu, moć ali i lepotu i jedinstvenost, po kojoj su ove lepotice prepoznatljive.

Ipak, iako se u top 10 najlepših Italijanski svih vremena nalaze dame koje su obeležile vreme iza nas, među njima se ubrajaju i nova lica današnjice koje jednako dobro nose epitet posebnih žena, sa jasnim stavom i čvrstim držanjem.

(Fatalne i nezaboravne: 10 muza italijanske kinematografije)

Uostalom, ko nije bio očaran izgledom Gine Lollobrigide koji su karakterisale crne lokne, vatrene usne i savršeno zaobljene obrve ili Felinijevom muzom Claudijom Cardinale koja je bila prepoznatljiva po natapiranoj kosi koja prkosi gravitaciji i ogromnim i uvijenim trepavicama? 

Kada se prisećamo ovih dama, nikako ne smemo da ne pomenemo Monicu Vitti, lepoticu koja je svojim ružičastim usnama, talasastim lobom i očima naglašenim ajlajnerom zavela Gabriele Ferzetti, bez jedva izgovorene reči u remek-delu L’Avventura, reditelja Michelangela Antionija.

(Italijanska lepotica: Beauty tajne Monice Belluci)

Pored ovih nezaboravnih dama, najlepšim Italijankama se smatraju i nova lica, poput Margherite Missoni i Bianca Balti.

U našoj galeriji pogledajte koje dame se smatraju najepšim ženama sa podneblja Italije >>>>

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Sa svojom naglašenom senzualnošću i besprekornom ženstvenošću, čini nam se da se Italijanke drže jednostavnog principa: fare una bella figura- ostavite lep utisak.