Prašina oko kreacije u kojoj se na ovogodišnjoj Met Gali pojavila Sarah Jessica Parker još nije slegla. Ako je suditi po vašim komentarima, SJP je većinu oduševila, pojavivši se u kostimu koji možda najviše sliči odelu koje je nosio Amadeus ili neki njegov savremenik na nekom dvoru.

U svakom slučaju, izbor američke glumice je bio drugačiji od svih, s obzirom da se Sarah pojavila u kapri odelu s potpisom brenda Monse. Dok su je neki hvalili ističući kako samo ona može da iznese jednu ovako neobičnu kombinaciju za crveni tepih, bilo je dosta i onih koji su je kritikovali.

(Met gala 2016: Najbolja beauty izdanja poznatih)

Među njima je bila blogerka Ivy Marshall koja je na svom Instagram profilu okačila nekoliko outfita Met gale s jasnom namerom da ih iskritikuje. Ispod slike zvezde serije Sex and the city, Ivy je napisala: Tema ovogodišnje Met gale je bila "Manus X Machina; Fashion in the age of technology" a tri ( SJP, Madonna i Diane von Furstenberg) očito nije bio obavešten na vreme @sarahjessicaparker@dvf @madonna.

Odgovor zvezde koja nas hteli ne hteli i dalje asocira na Carrie Bradshaw je usledio samo nekoliko minuta nakon postovanja: 

"Dobila sam memo. Podržavam slobodu govora ali takođe se pridržavam pravila, te ako je neko tematsko veče, potrudim se da istražim temu. I to svake godine, detaljno izanaliziram sve ne bi li odgovorila na najbolji mogući način zadatku! Možda niste upućeni u raznorazne tehnike koje su korišćene prilikom kreiranja i ušivanja veza, ukrasnih detalja na neki model. Ili vam se prosto nije svidelo ono što sam obukla, na šta imate svo pravo, ali ne možete da me optužite da sam bila nemarna i da nisam obratila pažnju na temu. S poštovanjem, sj"  

(One su razočarale: 12 najlošijih izdanja sa Met gale)

foto: Instagram / sarahjessicaparker

Kada je spomenula "tehnike", SJP je mislila na kompletan kroj i dizajn njenog kostima koji je inspirisan mjuziklom Hamilton, delom koji je napisan za T magazin. 

"Moj tim i ja smo se ozbiljno posvetili temi. Nismo želeli da se bavimo novim tehnologijama, već da se vratimo u prošlost, tako da smo u startu odustali od ideje da odenem neku haljinu koja će da se pali i gasi. Želeli smo da kreacija bude odgovor na različite tehnike šivenja, krojenja, veza." 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija