Ne morate da budete ljubitelj mode, niti da verno pratite ovaj glamurozni svet da biste primetili Bellu Hadid, devojku koja ove godine osvaja modne piste.

Sa svojih 19 godina, sestra Gigi Hadid, poznata je po prestižnim revijama u Njujorku i Parizu, kao i po pojavljivanju na ovogodišnjoj dodeli Grammy nagrada sa svojim dečkom pevačem benda The Weeknd.

Sledećih pet činjenica doprineće da bolje upoznate ovu mladu, perspetivnu manekenku:

# Bella je naučila da jaše konje još kao mala, te je danas vrlo uspešan jahač. Kako u jednoj izjavi navodi, ona jahanje doživljava onako kako ostale manekenke doživljavaju jogu. Mlađa sestra Hadid takođe se i spremala za Olimpijske igre 2016. godine, međutim u tome ju je sprečila lajmska bolest. Majka ove prelepe manekenke, zvezda serije The real housewives of Beverly Hills,  Yolanda Foster na svom blogu je u vezi ove teme napisala: "Bella je uspela da uđe u svet modelinga iako se svaki dan bori sa simptomima hronične lajmske bolesti."

Pre nego što je krenula sestrinim stopama, Hadidova se preselila u Njujork kako bi postala fotograf. Iako ju je fotografija zanimala još od malih nogu, trebalo joj je vremena da se privikne na bivanje ispred objektiva. "Nikada u životu nisam htela da budem manekenka, to je uvek bilo rezervisano za Gigi," izjavila je Bella za Teen Vogue 2014. godine. "Svakim danom, sve više mi prija to što sam ispred kamere. Iskustvo iza objektiva naučilo me je dosta o svetlosti i uglovima, kako da se krećem i šta na kameri izgleda dobro, a šta ne," zaključuje Bella.

Manekenka je svoju prirodno plavu kosu ofarbala u braon kako bi se razlikovala od svoje sestre. Bella svoju promenu vidi kao vrlo pozitivnu stvar: "Jednostavno smatram da imam tamniju ličnost. Na ovaj način takođe je lakše razlikovati mene od Gigi. Zaista sam zadovoljna sadašnjim izgledom svoje kose. Plavuše su nekako previše fine, a Gigi je upravo takva." 

Sem sličnosti sa sestrom, u javnosti je često porede i sa Jennifer Lawrence. Manekenka navodi da je u vezu sa ovom poznatom glumicom dovode i do nekoliko puta dnevno, te da se vrlo čudno osećala na Met Gali kada se sa Jennifer napokon upoznala.

Hadidova i pevač The Weeknd (Abel Tesfaye) zajedno su još od aprila prošle godine. Pevač je Bellu zapravo kontaktirao iz poslovnih razloga, međutim kada je ona odbila ponudu, nastavio je da insistira na upoznavanju, na šta je manekenka ipak pristala.

Priredila: Violeta Vasiljević

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija