Vremena se definitivno menjaju!

Naime, legendarna manekenka Karolina Kurkova ovih dana je u žiži javnosti nakon što je u intervju za magazin The Edit, inače online časopis koji uređuje ekipa Net-a-portera, vrlo iskreno i oštro pričala o današnjim "supermodelima"...

31-godišnja češka manekenka smatra da se njena generacija prilično namučila ne bi li obezbedila status supermodela, ali da to nije slučaj sa novim curama poput Gigi i Kendall..

"Kada sam počela karijeru u modelingu nije bilo društvenih mreža, niti sam ja lično bila iz bogate porodice sa jakim porodičnim pedigreom. Moj rad je bio moj CV, on je pričao umesto mene... I ne žalim zbog toga jer me je takav put naučio disciplini, ali i da cenim sve što sam stekla. To me je držalo čvrsto na zemlji, jer sam bila svesna činjenice koliko truda i rada je trebalo da bih bila tu gde sam danas."    

Naravno, neizbežno je bilo osvrtanje na današnji modeling kao i veliku popularnost koje Kendall i Gigi imaju...

"Danas tako lako i brzo možete da postanete poznati, da je to opasno! Može da itekako vam napravi pritisak. Devojke koje danas imaju status supermodela, možda imaju 2 miliona pratilaca, ali te devojke nisu morale da se žrtvuju, stoje u redovima na kastinzima, snimaju u nenormalnim uslovima. Te cure nisu morale uopšte da se trude. Nisu morale da žrtvuju apsolutno ništa..."   

Iako ni jedanput nije spomenula imenom ni Kendall, niti Gigi, jasno je bilo da je Karolina aludirala na slavni duo koji ovih dana dominira na FW-u, a pri tom, obe dolaze iz uticajnih, bogatih porodica.

Kurkova ipak smatra da danas veliki udeo u popularnosti neke osobe igraju društvene mreže, ali da to nije pošteno niti pravedno prema curama koje su trenirale i radile sa profesionalcima ne bi li postale top modeli. 

"Uspeh je kad se zadržite na duže staze. A to se uči. Ko vam danas garantuje da ćete trajati? Možda ste u ovom trenutku kul, ali koliko će to dugo trajati? Kad će se ljudi zasititi od vas? Kad se pojavi neka nova super zvezda koja ima nekoliko miliona pratilaca?"  

Karolina (31) koja se modelingom bavi već 15 godina, smatra se seniorkom u modelingu ali i dalje vredno radi i snima.

"Prilično sam iznenađena činjenicom da i dalje radim, da me i dalje ima. Živimo u vremenima kada se sve dešava brzo, i kada se sve menja neverovatnom brzinom. Ne dozvoljavam sebi da se takmičim sa drugim devojkama, novim curama koje se tek pojavljuju. Ne vidim smisao u tome... Kada si stariji, imaš više samopouzdanja, opušteniji si i nekako slobodniji. S druge strane, ja imam ono što druge devojke nemaju: iskustvo i autentičnost, kao i rad iza sebe koji se vezuje za sve sezone." 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija