Sada već drugu godinu za redom, London Fashion Week ima gran finale u vidu godišnjih Elle Style Awards nagrada na kojima se po običaju okupe najuticajnije i najbitnije osobe iz sveta mode i modelinga.

Ove godine zvezda večeri u domenu nagrada je definitivno bila Roksanda Ilinčić koja je trijumfovala u kategoriji British Designer of the Year koju joj je uručila njena dobra prijateljica, pevačica Róisín Murphy.

U domenu stila veliko razočarenje su nam priredile Lana Del Rey (Female of The Year) koja se pojavila u bledoružičastoj haljini izgledajući otečeno i neprepoznatljivo, i njena koleginica Elie Goulding koja je izabrala jednostavnu ali nekako vrlo treši crnu haljinu u stilu kreacija koje su zvezde nosile 90-ih na crvenom tepihu, sve sa štrasom u gornjem delu dekoltea. Da je šminka bila efektnija i bolja, možda bismo i bolje ocenili kompletan look.

Bella Hadid je definitivno obeležila red carpet dramatičnim Balmain izdanjem koji je obuhvatao duboke crne čizme i bodi s prorezima i nitnama koji su dodatno dramatičnim učinile dugačke rese koje su prekrile noge manekenke nalik nekoj trakastoj zavesi.

Najbolji stil su ipak imale njene starije koleginice: prelepa Arizona Muse koja je dobila nagradu za Fashion Director’s Woman of the Year je blistala u čarobnoj, paučastoj haljini s potpisom Ralph & Russo-a, zatim Karlie Kloss (dobila nagradu za Inspiring Woman of the Year) koja je bila sofisticirana u prelepj Stella McCartney kreaciji i zavodljiva Rosie Huntington-Whiteley koja je mamila poglede u uzanoj kožnoj Roberto Cavalli haljini.

foto: Arizona Muse / Instagram

Za zabavu se pobrinula i britanska ženska grupa All Saints koja se na ovom eventu okupila posle dugogodišnjeg razlaza benda.

Ostali pobednici:

Muški model godine - Lucky Blue Smith 

TV glumica godine - Liv Tyler

H&M Conscious nagrada - Alek Wek

Dizajner aksesoara - Anya Hindmarch

Neverovatan doprinos modi - Albert Elbaz

Veliki uticaj na stil - Jourdan Dunn 

foto: Roksanda Ilinčić / Instagram

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija

LFW je zatvoren glamuroznom dodelom britanskih Elle Style Awards nagradama na kojima su sledeće dame pokazale svo svoje umeće u stilizovanju za jedan ovako bitan event!