Jedanput godišnje, tik pred dodelu Oskara, na naslovnici magazina Vanity Fair se pojavljuju glumice koje su nominovane za nagradu Američke filmske akademije.

Taj broj uvek obeleži luksuzna naslovnica i editorijal u kome filmske dive poziraju u raskošnim, dizajnerskim kreacijama. 

Ovogodišnje kandidatkinje za Oskara, poput glumica Cate Blanchett, Jennifer Lawrence, Brie Larson, Charlotte Rampling i Saoirse Ronan, odevene u crno, pozirale su zajedno sa ostalim holivudskim divama.

Među njima se svakako izdvaja glumica Diane Keaton i njen "bowler" šešir, koji je zajedno sa ostalim all black komadima izazvao lavinu pozitivnih reakcija i komentara.

Stojeći uspravno, sigurnog stava sa rukom koja je disrektno postavljena na kuk, Diane pozira u klasičnom kaputu, sa tufnastom maramom obavijenom oko vrata i osmehom koji govori da ova dama može poneti svaki modni trend, ali mu se i hrabro usprotiviti. 

Dok su sve njene koleginice odevene u haljine i to prilično glamuroznog materijala i kroja, Diane kao junakinja Tarantino filma ili neki "uljez" pozira s osmehom Mona Lise u samom uglu velike horizontalne naslovnice.

Foto: Vanity Fair

I šta je još bolje od ovoga? To što Diane Keaton nosi sopstvenu odeću!

Dok su ostale dame odevene u komade izabrane od stilista časopisa, Jessica Diehl, inače direktorka modnih stranica u Vanity je odlučila 45 minuta pre snimanja da Diane pozira u svojoj odeći. Tu ideju je inicirala sama glumica... 

"Mogla bih da ponesem nešto od moje omiljene osobe i dizajnera Paula Harndena, ali u tom slučaju ne bih bila dovoljno sređena i elegantna za snimanje, kazala je Diane." 

Ova ideja je bila neobična i neočekivana, a niko nije znao šta to Diane želi da postigne...

Ali kada se oskarovka pojavila na setu noseći kaput britanskog dizajnera Harndena, zajedno sa "bowler" šeširom, ceo tim je bio oduševljen izdanjem koje ih je podsetilo na kostim iz Tarantinovog The Hateful Eight filma.

Foto: Twitter / louisvirtel

Za savršene fotke koje su nam predstavile atmosferu sa snimanja bila je zaslužna poznata fotografkinja Annie Leibovitz koja je uspela da prikaže svu posebnost ovih dama, a među njima i Diane. 

"Ponekad, kad sarađuješ sa nekim poput Diane Keaton, odnosno osobom koja je toliko vremena uložila kako bi definisala svoj lični stil, znate da ćete biti ludi ako pokušavate da poboljšate nešto", rekla je Jessica Diehl i dodala: " Na kraju krajeva, uvek imate na umu da je ova glumica stvorila kultni Annie Hall izgled, koji je i danas živi upravo zahvaljujući njoj."

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija