U prelepom italijanskom gradiću, Kraljici Jadrana i Nevesti mora koju još zovu i Grad mostova, otvoren je 72. po redu Venecijanski filmski festival!

Jedan od najprestižnijih evropskih ( ali i svetskih) festivala koji se održava od 2 do 12. septembra, svečano je otvoren britanskim filmom "Everest" koji je inspirisan katastrofom koja se desila 1996. godine na Mount Everestu kada je život izgubilo 8 planinara u strašnoj mećavi koju je proizrokovao snažan vetar i odron snega.   

Glam otvaranju je prisustvovao veliki broj poznatih, dok su ipak kraljice večeri bile Diane Kruger i njena koleginica Elizabeth Banks. Jednaku pažnju privukla je i brazilska lepotica Alessandra Ambrosio.

Alessandra koja ne propušta nijedno izdanje filmskog festivala se pojavila u čipkanoj kreaciji brend Philosophy koja nam je nekako više išla za plažu nego za crveni tepih iako ju je Ambrosio iznela na glamurozan način.

Tome je znatno doprinela njena prirodnost, svetlucav odjaj materijala i dijamantske minđuše pa je kompletan look nekako bio ekstravagantan.  

Za razliku od nje, Diane Kruger i Elizabeth Banks su igrale na sigurno sa tipičnim red carpet kreacijama.

Nemačka lepotica se na premijernom otvaranju festivala pojavila u sivkastobeličastoj Pradinoj kreaciji s raskošnim čipkanosvilenkastim ogrtačem opšivenim svetlucavim koncem.

Jedina zamerka ide na krajnji utisak da je haljina osmišljena za daleko stariju ženu, poput Helen Miren ili Julianne Moore a ne šarmantnu i mladoliku Diane. 

Njena koelginica Elizabeth Banks koju odavno nismo videli na nekom bitnijem događaju je blistala u uzanoj i zavodljivoj Dolce i Gabanna beloj haljini neobičnih detalja na poluotvorenim leđima koja je naglasila njenu vitku liniju. 

Kompletan look Elizabeth je nadogradila Dolce i Gabanna clutch torbicom, Kwait minđušama, Harry Kotlar prstenom... ma Banks je izgledala kao da ide na dodelu Oskara, kao prava holivudska zvezda!

A to je ono što očekujemo da vidimo na crvenom tepihu!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija