Preslatke devojčice koju je 2005. godine kada je Thylane imala samo 4 godine otkrio Jean Paul Gaulter na ulicama Pariza nakon čega ju je angažovao za svoju tadašnju reviju. Od tada Blondeau, inače ćerka fudbalera Patricka Blondiea i Veronike Loubry je snimala editorijale i kampanje za mnoge modne magazine pozirajući kao prava mala manekenka, sve sa šminkom i stilizovanom kosom!

Momenat koji je uzburkao modeling svet ali i svetsku javnost se desio 2011. godine kada je Carine Roitfeld odlučila da objavi editorijal sa desetogodišnjom Thylane Blondeau, izazivajući cunami socioloških i pisiholoških istraživanja.

Thylane je uslikana sa crvenim ružem, koketnom frizurom, u zlatnoj haljini i visokim potpeticama, raskalašno izvaljena među jastučićima u animal printu. Njene fotografije su ušle u modne anale, ali i planetarnu debatu o (hiper)seksualizaciji dece.

Kasnije su se pojavile glasine da upravo ovaj potez koštao posla Carine. Nakon toga Thylane je napravila malu pauzu da bi se nedavno vratila radeći punom parom kao model agencije IMG za koju rade i Joan Smalls i druge najveće manekenke današnjice.  

Njen Instagram profil je takođe jedan od praćenijih, a poslednji editorijal koji je Thylane uradila za Teen Vogue mnoge je ubedio da je mlada modeling zvezda buduća Kate Moss!