"He toss my salad like his name Romaine, and when we done, I make him buy me Balmain,” repuje Nicki Minaj u svom prošlogodišnjem velikom hitu Anaconda. O Balmainu peva i Kanye West koji francusku modnu kuću spominje u novoj pesmi “New God Flow,” dok Kid Cudi ima čak pesmu koja se zove “Balmain Jeans.”

“Kada sam čudo da se Balmain spominje u jednoj rep pesmi, pomislio sam pa... uspeli smo," izjavio je 29-godišnji kreativni direktor Olivier Rousteing koji je preporodio brend od svog dolaska (2011 postao kreativni direktor, ali je u francuskoj kući od 2009. godine. Pre je radio 3 godine u Roberto Cavalliju)! 

Brend više nije povezan samo na fashion autsajderima već sa najmoćnijim imenima današnjice poput Beyonce, Rihanna, Kim Kardashian, sestre Hadid, pa i Meryl Streep koja je poslednja dama koja se pridružila modnoj Balmain armiji slebdenika!

Uostalom, dva najjača Grammy izdanja osmislio je Rousteing: Beyoncinu providnu, svetlucavu haljinu i zeleni kombinezon koji je nosila legenda filma, Jane Fonda. Još od osnivanja kada je Pierre Balmain 1945. godine pokrenuo slavni brend, Balmain nije ovoliko bio domininantan u šou biznis svetu.

Mi smo ovoga puta se malo udaljili od Balmaina ne bi li smo otkrili koje pesme Olivier koji inače priča francuski, engleski, nemački, italijanski, sluša dok dizajnira, osmišljava fantastične kolekcije!  

Sia - Chandelier

Eminem - Monster ( feat Rihanna)

Maroon 5 - Animals

Ariana Grande - Problem ft. Iggy Azalaa 

Kanye West - Black Skinhead 

Beyonce - Partition

Taylor Swift - Blank Space

Nicki Minaj - Anaconda

Rihanna - We found love

Britney Spears - Till the world ends