Kada pomislite na Annu Wintour, verujemo da vam puno misli prođe kroz glavu, ali nekako nam se čini da među njima nisu ni "baštovanstvo" niti "fan životinja". Bar do sada, jer novi intervju koji je Anna skoro dala baca novo svetlo na ženu koja je zaradila reputaciju čelične lejdi!

Naime, jedna od najintrigantnijih dama iz sveta mode pre nekoliko meseci je britanskom novinaru Alastairu Campbellu dala kratak intervju čije delove je poznati novinar i pisac objavio u svojoj poslednjoj knjizi "Winners and How They Succeed”.

Wintour je u razgovoru sa Campbellom najviše pričala o tome kako je ostvarila neverovatan uspeh u modnoj industriji postajući jedna od najuticajnijih osoba u modi, usput otkrijavuči i kako izgleda njen privatni život, van magazina Vogue i učestalih modnih događaja koje predvodi i posećuje.

Ono što je najviše iznenadilo Alastera ali i sve nas (iako je totalno u njenom stilu!) je Annin savet za profesionalni uspeh i napredovanje u karijeri:i svi bismo trebali jednom u životu da dobijemo otkaz!?

"Možda zvuči šokantno ali svi bi bar jednom u svojoj karijeri trebali da dobiju ili daju otkaz, jer savršenstvo i neka idila ne postoje i što pre to shvatite to bolje za vas. Vrlo je važno da imate te momente u životu koji vam daju prilku da preispitate sebe, kao i ono što želite od sebe i drugih," izjavila je Anna (65) koja je nekoliko puta u svojoj dugogodišnjoj karijeri dobijala otkaz, što nikada nije krila naglašavajući da su je ti otkazi samo činili jačom i spremnijom da se izbori za svoje snove. Najpoznatiji "otkaz" je svakako onaj iz 1975. godine kada je otpuštena iz Harpers Bazaara.

Da bi malo ublažila šokantan odgovor Wintour je dodala jedan dodatni savet: ljudi bolje rade kada moraju lično da odgovoraju za nešto. Verujte u sebe i to će vam dati leđa za svaki uspeh!

Veliku pažnju je privukao i njen način na koji se izoluje, isključuje od spoljnog sveta i relaksira.

"Možda mi ne verujete ali van posla, nemam toliko ispunjen i moćan život. Najviše volim da otputujem na selo za vikend, sa klincima i ljubimcima i igram tenis. Ide mi od ruke to isključivanje od sveta. Generalno vikendom uopšte ne volim da budem u gradu. Ne prija mi. Na imanju van grada imam prostrano dvorište u kom volim da se bavim baštovanstvom."  

Hm, moramo da priznamo da nam je teško da zamislimo Annu sa makazama kako čuči i neguje ruže, pogotovo za vreme FW-a, ali smo na Instagramu njene ćerke Bee Shaffer pronašli neke fotografije koje dokazuju da i Anna ima drugo lice koje čuva za porodicu i bliske prijatelje.