Dame i gospodo, sezona spektakularnih dodela nagrada je otvorena! Najveće filmske zvezde današnjice uveličale su još jedno glam izdanje prestižnih filmskih nagrada, koje su se održavale po 72. put u Los Anđelesu!  

Da, dodeljene su i nagrade (film Boyhood odneo tri Golden Globes nagrade – za najbolju dramu, režiju i sporednu glumicu. Za najbolju glumicu u drami proglašena je Julianne Moore ("Still Alice"), a za glumca Eddie Redmayne za ulogu u filmu "The theory of everything".), ali daleko veću pažnju modne javnosti (među kojom smo i mi) je privukao ekstravagantni defile haute couture kreacija i luksuznog nakita koji smo videli na crvenom tepihu.

Nalik najraskošnijoj modnoj reviji, dodela Golden Globes nagrada je pružila priliku svim holivudskim divama da zablistaju i očaraju ne samo paparace, već i V.I.P. goste. 

Među najbolje obučenim damama je ako je suditi prema modnim kritičarima i komentarima bila četvorka Naomi Watts (Gucci), Amal Alamuddin (Dior), Viola Dawis (Donna Karan atelier) i Jenna Dewan Tatum (Carolina Herrera).

Odlične ocene za kompletan look su dobile i Emma Stone (Lanvin) i Heidi Klum (Versace), dok je negativne ocene najviše dobila britanska glumica Keira Knightley, ali i latino diva J.Lo. 

Raskošne toalete (dominirala crvena boja) su opet bile toliko moćne da smo zaboravili da posle red carpeta ide pravi show, dodela prestižnih Golden Globes nagrada!