Jedan od najglamuroznijih događaja u godini Women in Hollywood koji američko izdanje našeg magazina organizuje jedanom godišnje, ove godine je održan po 21. put, uz prisutvu velikog broja dama iz sveta filma, ali i mode.

Među damama koje su ponele laskave titule “it” žena u sedmoj umetnosti, čije karijere su ostavile dubok pečat u filmskoj industriji ove godine našle su se Zoe Saldana, Elizabeth Banks, Annette Bening, Tina Fey, Jennifer Garner, Jessica Lange, Gugu Mbatha-Raw i Brie Larson.    

Kompletan događaj ispratile su naslovnice na kojima su se našle upravo pomenute dame, kao i pojedinačni intervju, čije vam deliće donosimo ovde.

Jennifer Garner na pitanje o najboljem savetu koji je dobila do sada: Sreća je u tebi, tvojoj moći. Tuga može da traje celu noć, ali radost može već ujutru da vas dočeka. To mi je mama često govorila citirajući jedan odlomak iz knjige Little House on the Prairie od Ma Ingalls.

Tina Fey na pitanje šta je to što je stalno gura napred: Nisam sigurna šta bih vam rekla, ali bila sam jedno krajnje energično dete koje nije nikada imalo mira. Ja sam sama sebi dope. I sama sebi govorim, ali i drugima: to je super, super ste to uradili.

Zoe Saldana na pitanje da li je oduvek znala šta će postati: Nikada nisam bila od onih ljudi koji treba da postanu neko. Ja sam već bila neko kada sam se rodila, kada sam igrala sa sestrom na plaži.

Elizabeth Banks na pitanje da li je bilo kada pomislila da gluma nije za nju: Bilo je nekoliko audicija i to za filmove za koje znate da će biti blokbasteri, masivni na kojima sam se pokazala prilično loše, razočaravajuće, što me jeste u nekom momentu pokolebalo, ali ne toliko da kažem zbogom. Filmska industrija je kao i svaki drugi posao. Ponekad imate dane kada ste uspešni, a ponekad vam ništa ne ide od ruke. Uspon i padovi. Tako je svugde pa i kod nas.

Jessica Lange na pitanje zašto je uvek izbegavala uloge glamuroznih žena: Nikada sebe nisam videla u nekoj takvoj priči. Kada ste mladi, ne primećujete svoju lepotu. Uzimate je zdravo za gotovo. A onda nekad pomislite kako je trebalo da glumite bar jednu takvu ulogu, ali vas brzo prođe žal. Mislim da bih jedino žalila da nisam igrala uloge koje sam htela da igram. Bilo je filmova koje sam radila, a nije trebalo. Žalim jedino za tim propuštenim vremenom.

Annette Bening na pitanje šta ju je iznenadilo najviše u životu: Da će mi filmovi omogućiti da imam nekoliko početaka u životu. Oduvek sam želela decu, ali sam mislila da će me deca penzionisati, a to se nije desilo. Samo mi je pružilo priliku da odmorim, napunim baterije i vratim se.