Znamo da nam niste poverovali kada smo vam rekli da su sandale sa kaiščićima jedan od ključnih modela za aktuelnu, jesen/zima sezonu, ali nakon ovog posta verujemo da hoćete. Jer, statement sandale na kojima dominiraju sitni kaiščići, isprepleteni kao trake oko stopala su glavni hit kod najpoznatijih fashionista.

Na primer, Alexa Chung. Ova stajliš Britanka koja nas oduševi Pipi duga čarapa izdanjem koje može samo ona na tako chic i ženstven način da iznese, odlučila je da svoj omiljen model cipela: baletanke, zameni upravo sa crnim, kožnim sandalama modne kuće Givenchy. 

Pogledajte 6 ključnih modela cipela za jesen.

Iz istog ovog modela već neko vreme ne “izlazi” rijaliti zvezda Kim Kardashian koja je na svojoj Instagram stranici čak podelila fotografiju otečenog stopala po kome se jasno vide otisci kaiščića, uz tekst: upaljeno stopalo ili Givenchy tattoo? Izvinjavamo se zbog fotografije koja sledi.

Iako ove cipele definitivno nisu toliko udobne i praktične (pritom niske osobe poput Kim dodatno skraćuju), trendseterke nastavljaju da ih nose i to nikad na peti manjoj od osmice. 

Jedna od dama koja im je verna već neko vreme je Olivia Palermo koju viđamo čas u Jimmy Choo “Dream” sandalama (piton koža, ciklama kanap i male kićanke u jarkim nijansama plave, zelene i narandžaste), a čas u nude sandalama koje je Palermo uradila zajedno sa brendom Aquazzura.