U Elle redakciji pedeset nijansi crvene spada u must kada je u pitanju ruž za usne. Tajna iza moći crvenog karmina leži u univerzalnosti i sposobnosti da se slaže sa svim outfitima i frizurama kao i činjenici da daje najjaču elegantnu notu svakom izgledu.

Zato ga toliko i volimo. 

Jedna od poznatih  IT devojka, influenserka, beauty direktorka brenda Estée Lauder’s i make-up umetnica Violette poznata je upravo po crvenom karminu koji je skoro sastavni deo njene ličnosti.  Na njenom Instagram profilu, možemo da vidimo zanimljive fotografije koje se tiču savremenih trendova, ali ovog puta su nas posebno zanimali njeni saveti koji se tiču pravilnog nanošenja crvenog karmina. 

Mnogi će pomisliti, pa tu nema mudrosti - uzmemo karmin i jednostavno ga stavimo na usne. Ali ideja koju nam daje ova simpatična Francuskinja tiče se i naglašavanje punoće usana i kako da produžimo trajanje karmina.  

Proverili smo, sigurno uspeva, a u nastavku pročitajte korak po korak do savršenog ruža  na ustima.

1. korak

Oivičite usne karminom, štapićem ili olovkom. Ako su vam usne tanke, onda pažljivo ih oivičite olovkom preko ivica usta. Na taj način dobićete na volumenu.

2. korak

Kada ste iscrtali usne, nanesite karmin za nijansu svetliji od olovke. Popunite usne crvenom ružom. 

3. korak

Iskoristite maramicu ili štapić za uši da ispravite greške ili mrlje, ako su nastale prilikom stavljanja olovke ili ruža.

4. korak

Ukoliko postoji ste preterali sa karminom, pređite nežno vrhom prsta ako koristite mat pigment da biste uklonili višak. Maramicom, takođe skidate višak ukoliko ste koristili druge pigmente. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/