Koliko je karmin važan deo make-up departmana svake žene, a naročito one koje nam svoj lik predstavlja na velikom platnu, jasno govore i neke poznate scene iz ništa manje poznatih filmova. Svi se sigurno sećate scena u kojima junakinja nekog filmskog ostvarenja ispisuje poruku na ogledalu ružom za usne.

Ipak, u ovom tekstu se ne osvrćemo na takve trenutke, već uglavnom na one kada smo se zapitali koji to karmin na usnama ima glavna glumica, kada izgleda tako efektno?

Jedan od možda najupečatljivijih jeste onaj kada Uma Turman u Pulp Fictionu pleše sa Travoltom, obučena u jednostavnu belu košulju sa crnom paž frizurom sa šiškama i dramatično crvenim usnama.

A kada su u pitanju kultni kinematografski trenuci koji fokus stavljaju na ovaj vrlo značajan deo make-upa za svaku ženu, neizostavan je onaj kada Thelma & Louise fotografišu zajednički selfi pre odlaska na svoj avanturistički put, i jedna i druga na usnama imaju primamljivu nijansu crvenog ruža.

Kasnije, kada Thelma izgubi svu njihovu ušeteđevinu, kao simbol izgubljene nade Louise baca iz kola upravo karmin.

Koliko je ovaj komad šminke značajan svakoj ženi ukazano je i u brojnim drugim filmskim ostvarenjima.

Mi vam predstavaljmo glumice koje su nas svojim izgledom u određenim naslovima inspirisale da ih kopiramo i da baš tu nijansu potražimo u parfimeriji:

1. Audrey Hepburn u Breakfast at Tiffany’s

2. Elizabeth Taylor u BUtterfield 8

3. Faye Dunaway u Chinatown

4. Marilyn Monroe u Gentlemen Prefer Blondes

5. Uma Thurman u Pulp Fictionu

6. Cynthia Myers u Valley of the Dolls

7. Susan Sarandon i Geena Davis u Thelma & Louise

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/