Mario Dedivanović voli Kim Kardashian i ona voli njega. Što je i očekivano jer je čini lepšom nego što ona jeste, a to je teško moguće. Ta ljubav poprilično je zarazna jer on na društvenim mrežama (@makeupbymario, @themasterclass i @mariodedivanovic) ima 4.3 miliona pratilaca, a Master Class koji drži u početku je imao 20, a danas i preko 1.000 članova po predavanju. Mario je počeo je da radi kao konsultant za parfeme u Sephori kada je imao samo 17 godina.

Neka žena ga je pitala za savet oko izbora karmina i tada je sve počelo... Sa 24 godine bukiran je za naslovnu stranu magazina Social Life, a model je bila K.K, to je bio njihov prvi susret i po svemu sudeći fatalan. Od tada se nisu razdvojili. Pored Kim, njegovi klijenti su Katy Perry, Jennifer Lopez, Naomie Harris, Chrissy Teigen i Chanel Iman i sve imaju taj savršeni sjajni i dobro konturisani ten.

Poznati ste po konturisanju i smoky eye tehnici. Otkrijte nam neke svoje trikove?

Kada je o konturisanju reč, važno je pre svega odabrati pravu nijansu. Treba početi sa tri nijanse tamnijom bojom od prirodne boje kože. Nju treba naneti na ivicu kose, po udubljenjima na obrazima, po viličnoj kosti i sa strane nosa. Veoma je važno dobro blendiranje, da ne bi bilo grubih linija. 

Što se tiče smoky eyes tehnike oko treba oivičiti spolja i unutra tamnom olovkom. Čistom četkicom potom razmazati taj krejon za seksi pogled. Sve završiti sa dva ili tri sloja maskare. 

Zašto toliko volite konturisanje?

Zaista pomaže da se naglase crte lica, kao i da se transformiše njegov oblik. Takođe se i prelepo slika.

Da li više volite mat ili kremaste proizvode?

I jedne i druge, zavisno od efekta koji želim da postignem. Nekada čak stavljam i više slojeva i jednih i drugih. Volim kremastije proizvode na usnama, a mat na očima.

Ako bi neko zavirio u vaš šminkerski pribor, čime bi se iznenadio? 

Imam puno drugstore proizvoda. Na primer obožavam L'Oréal Voluminous maskaru, ona mi je najomiljenija. Dopadaju mi se i trepavice iz drogerija, a takođe Ardell individualne trepavice.

Šta biste savetovali kolegama šminkerima?

Najbolji savet koji bih mogao da dam jeste da pokušaju da asistiraju poznatim šminkerima, ako je to moguće, kako bi naučili trikove zanata. Takođe, da budu dosledni u tome da uvek rade najbolje što mogu, bez obzira na povod i da postave ciljeve kada je o karijeri reč. Poručio bi im da ne odustaju i da prikazuju svoj rad na društvenim mrežama što više mogu.

A nekim „običnim“ ženama?

Eksperimentišite i zabavljajte se sa šminkom, rizikujte i s vremena na vreme budite potpuno drugačiji. Na kraju krajeva, šminka bi trebalo da bude zabavna. 

Koji su po vašem mišljenju najbolji svetski make-up artisti?

Ima ih mnogo, ali mislim da su Peter Philips i Pat McGrath ipak najbolji.

Da li vas inspiriše modni svet? Koju dizajneri su vam najzanimljiviji?

Da, veoma ne inspiriše. Najviše volim dizajnere kuća Givenchy i Tom Ford. Nekako su na liniji moje estetike i nosim ih češće nego neke druge. Takođe mi se sviđa i šminka ova dva brenda.   

Tri proizvoda za pusto ostrvo su...

1. Beauty Blender

2. Anastasia Beverly Hills Brow Wiz

3. Bilo koji mat bronzer, zato što može da se koristi i na očima i na obrazima. 

Kojim proizvodima negujete lice?

Lično koristim Tatcha brend na sebi, kao i neke brendove koji nisu mnogo skupi kao što su Cetaphil i Neutrogena.

Kako gledate na popularni trend naglašenih obrva?

Volim pune prirodne obrve. Nisam ljubitelj ekstremno tamnih i oštrih obrva, ali volim da budu pune.

Šta mislite o tome da se muškarci šminkaju?

Ne mislim o tome ništa loše. Smatram da svako treba da se izražava onako kako želi. Lično, ne volim šminku na sebi, ali nemam problem sa tim da je muškarci koriste. 

Top proizvodi by Mario

Puder? Laura Mercier Flawless Fusion Foundation 

Highlighter? Surratt Beauty Highlighter

Kontur puder? Anastasia Beverly Hills Contour Palette

Korektor? Laura Mercier Secret Camouflage concealer

Rumenilo? Surratt Beauty Artistique Blush 

Karmin? Bilo koji Tom Ford 

Maskara? L'oreal Voluminous Mascara

Senka za oči? The Anastasia Beverly Hills Master Palette by Mario

Multiuse? KKW Beauty contour and highlighter sticks

Priredila: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/