#elle preporuka

Poznata je po tome što je zaluđenik i za dekorativu i za preparativu. Sve što se pojavi na tržištu ona će probati na sebi, makar i na svoju štetu. Ističe se po tome što radi lagan, blistav ten, a za to je zaslužan Japan gde je živela i gde je imala prilike da sarađuje sa njihovim šminkerima. Spora je i treba joj minimum sat vremena po osobi za sminkanje. Spada u besprekorno čiste i pedantne šminkere. 

1. Šminka nema pravila. Youtuberi i razni tutorijali nisu ništa olakšali, nego su samo zbunili žene. Ne morate uvek da senčite lice, crtate obrve, nanosite slojeve prajmera i fiksatora. Stavljajte samo ono što vas lično čini lepom. Ja često pored kreme za lice nanesem samo crveni ruž za usne (bez pudera, maskare, senke za oči…)

2. Ne postoji žena kojoj crveni karmin ne stoji dobro. To je pitanje stava, a ne oblika usana.

3. Koristite svoje ruke. Ne treba dam stotinu četkica da biste se našminkale. Puder, korektor, kremasta senka za oči pa čak i puder u prahu mogu se lepo naneti prstima. Oni su najčistiji alat, a najbolje blendaju kremaste proizvode.

4. Puder svedite na minimum. Na negovanu kožu pudere nanosite u minimalnim količinama, tj. taman toliko da ujednačite ten. Sve nepravilnosti poput bubuljičica, podočnjaka i fleka korigujte korektorom. Puder uvek možete razblažiti tako što ćete ga pomešati sa kremom.

5. Svaka žena mora da ima uvijač za trepavice. Ne postoji ta količina senke i ajlajnera koja može da „podigne“ oko kao što to radi uvijač.

6. Na vrhove jagodica stavite omiljeni balzam za usne. Ukoliko želite da vam koža izgleda lepo i blistavo, trik je u stiku za negu usana. On uvek uspe ukoliko to radite lagano i samo ako ste tečni puder naneli u tankom sloju.

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/