Nije uopšte jednostavno izabrati odgovarajuću boju ruža, a sve veća ponuda nam uopšte ne olakšava odluku. 

Zapravo, dešava se baš suprotno. Često se nađemo u situaciji da isprobavajući nijanse u parfimeriji naposletku izgubimo nerve i kući odemo praznih ruku.

Prava nijansa karmina može zaista učiniti mnogo za vaš izgled, zato ne odustajte dok je ili dok ih ne nađete, po jedan za svaku priliku. Svaka žena trebalo bi da poseduje tri nijanse ruža, i to: nude ili one krem nijanse, crveni i jedan u aktuelnoj boji, na primer u tonovima zrele šljive.

Najjednostavniji način da potragu za pravom nijanso skaratite, jeste da odredite kom tipu kože pripada vaš ten.

Bled ten - koža koja crveni na suncu i često ima pegice. Vama se preporučuju roze nijanse.

Svetla koža - zimi izrazito bela, ali pri prvom suncu koža tamni i lako pocrni. Vama pristaju koralne nijanse, ali i one u trendi tamnim bojama.

Maslinasti ten - vrlo brzo crni, a najčešće ga poseduju devojke iz mediteranskih zemalja. Ukoliko spadate u ovu grupu vama pristaju crveni karmini, ali oni sa podtonom u nijansi narandžaste, nikako tamni.

Svetao braokast ten - ukoliko imate boju kože u ovoj nijansi, verovtano vam sve one devojke koje se muče sa redovnim odlascima u solarijum, zavide. Takođe, izvesno je da ukoliko ste jedna od onih devojaka koje redovno odlaze u solarijum, posedujete upravo ovakav ten, a jedna od njegovih prednosti je ta što vam pristaju praktično svoje boje karmina.

Ipak, ni boja tena često ne može pomoći da sami odlučimo kako ćemo našminkati ostatak lica, a da ne preteramo ili jednostavno ne dobijemo željeni efekat, ali to svakako znaju šminkeri devojaka sa holivudske A liste.

Pogledajte našu galeriju za inspiraciju...

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Već uveliko znamo da su u trendu tamni tonovi ruževa poput onog u popularnoj bordo boji, ali i da se među popularnim karminima i dalje visoko kotira nude nijansa. Ukoliko imate problem , a na koji način da ih najefektnije uklopite uz ostatak šminke, ukradite ideje od poznatih devojka.