1. Veća je verovatnoća da imate zdravstvenih problema

Manja količina vode povećava šanse za kamen u bubregu, karcinom debelog creva i srčani udar.

2. Bez vode nema brzog metabolizma

Dr Howard Murad je, u svojoj knjizi The Water Secret, došao do otkrića da se ljudski metabolizam usporava kada je telo nedovoljno hidrirano.

3. Ako ne pijete dovoljno vode, moraćete više i duže da razmišljate

Naučnici sa Instituta za psihijatriju otkrili su da se mozak dehidriranih tinejdžera skuplja i kada treba da reše određeni zadatak, oni mogu da ga urade podjednako dobro kao i vršnjaci koji piju dovoljno vode, ali moraju mnogo više da se trude i duže da razmišljaju.

4. Ješćete više

Istraživanja sprovedena u Londonu, pokazala su da ako ne pijete vodu pre svakog jela, veće su šanse da ćete više kalorija uneti u organizam tokom jela. Ljudi koji su pili vodu, za tri meseca su izgubili u proseku oko 2 kila više od onih koji su držali dijetu, ali nisu pili dovoljno vode.

5. Izgledaćete naborano

(Ne)hidratacija utiče na ten kože lica, (ne) sprečava nastanak bora i (ne) čini kožu duže elastičnom.

6. Bićete ne raspoloženi

Za potrebe istraživanja, muškarci i žene su u grupama radili aerobne vežbe 60  do 75 minuta. Jedna grupa je sve vreme hidrirana, dok druga grupa nije pila dovoljno vode tokom vežbanja. Dehidrirana grupa je bila sklonija izražavanju ljutnje, pritiska, depresije i umora.

Dakle, ako ne želite da budete naborana, nervozna devojka, koja jede čokoladice dok neuspešno rešava sudoku već dva sata, izvolite odmah do kuhinje po vodu!