Ne morate trošiti novac na grickalice koje se nude na plaži - ponesite svoju hranu i uživajte u zdravim obrocima. Evo saveta kako da pripremite najbolju užinu za dan na plaži ili bazenu.

Voćna salata

Nije potrebno mnogo vremena da pripremite voćnu salatu, a dobro će vam doći kao osveženje. Pomešajte parčiće ananasa, kivija, jabuka ili drugog voća po želji, a možete dodati i zamrznuto bobičasto voće. Stavite  u plastične posude sa poklopcem, a zaleđeno voće će očuvati svežinu salate.

Tortilje

Mali buritosi su odličan izbor za plažu. Izaberite omiljene tortilje i napunite filom po želji - povrćem, sirom, prelivima za salatu... Umotane tortilje možete da prepolovite i uvijete svaku polovinu posebno, pa ćete tako dobiti više manjih sendviča.

Sendviči

Jedan od uobičajenih specijaliteta za putovanje ili boravak u prirodi. Napunite pogačice filom po želji i uvijte u foliju. Ako na primer želite da dodate kriške paradajza ili krastavca, uradite to neposredno pre obroka kako vam hleb ne bi postao vlažan. Ako ne nosite ručni frižider, vodite računa da u sendvič ne stavljate lako kvarljive namirnice.

Sveže povrće

Povrće sadrži dosta vitamina, vlakana, a malo masti. Naseckajte prutiće celera ili cvetiće brokolija karfiola, krastavac ili šargarepu. Operite povrće, spakujte u plastične kese i vaše zdrave grickalice su spremne za plažu.

Sveže voće

Voće će vas osvežiti i nećete biti žedni. Jabuke su idealne za užinu na plaži. Samo ih operite i stavite u torbu za plažu. Ni banane nisu loše rešenje kada vas plivanje izmori i ogladnite.

Suvo voće i orašasti plodovi

Napravite svoju mešavinu suvog voća i orašastih plodova - pomešajte suvo grožđe, kajsije, brusnice, orahe, kikiriki, bademe ili semenke bundeve. Ove grickalice su ukusne, ali i zdrave, pa će vam na plaži sigurno dobro doći kada dođe vreme za užinu.