KAJSIJE

Spadaju u najzdravije voće. Njihov narandžasti plod koji je bogat vitaminima C i A, kao i beta karotenom odličan je lek za podizanje imunog sistema. Kajsija pozitivno utiče i na regeneraciju dlake kose a njen isceljujući efekat je takođe prisutan u brojnim kremama za licu i negu kože pa je sastavni deo mnogih pilinga.

JOGURT

Običan jogurt smatra se jednim od najboljih prirodnih lekovitih namirnica, takođe i najpristupačinijih. Dovoljno je da ga namažete direktno na lice, ostavite nekoliko minuta i isperete vodom, smiruje kožu daleko bolje nego neke skupe kreme. Jogurt sadrži i B vitamin, kao i vitamin B2 (riboflavin) koji u startu obnavlja kožu. Kalcijum u jogurtu takođe smiruje i leči suvu izritiranu kožu, dok kiseline u jogurtu prodiru u pore i dubinski čiste sloj kože čim se nađu u dodiru sa kožom.

RIBA

Riblje ulje može da pomogne onima koji imaju problem sa ekcemom jer je bogato s EPA i DHA masnim kiselinama koje dokazano smanjuju upaljene delove. Po skušu, sardine, losos, ili omega 3 tablete.

ĐUMBIR

Većina ljudi pije đumbir čaj ne bi li pročistila grlo. To je zato jer đumbir sadrži antioksidans gingerolu koja deluju umirujuću na kašalj i štetne supstance. Takođe može da zategne kožu i učini je svetlijom.

ZELENO POVRĆE

Zelje, spanać, brokoli, grašak…bogati su vitaminima i hlorofilom koji obnavlja ćelije. Vitamin A i E su takođe od velikog značaja jer obnavljaju kožu i čine je zdravom  i svežom.