Kada god se pokrene priča oko bora, nekako je fokus većine ljudi na kozmetici i potrebi da unesete promene u svoj način života. Tada se savetuje oprez sa čišćenjem lica, jer kada perete lice, to često završi uklanjanjem prirodne vlage i prirodnih zaštitnih ulja s kože koji su potrebni ne bi li se koža sama izborila sa borama. 

Među savetima je i onaj da bi trebalo spavati na leđima shodno tome da položaj u kome spavate može uzrokovati nastanak bora. Možete dobiti bore na obrazima i bradi spavanjem na boku, a na čelu ako spavate licem prema dole. Neizbežan savet je da povećate unos vitamina C. Dokazano je da limunov sok zbog velike količine vitamina C može povećati proizvodnju kolagena pa pomaže u uklanjanju neželjenih mrlja, neujednačenog tena i crvenila. Zbog povećane proizvodnje kolagena pozitivno utiče i na bore.. 

S druge strane, nekako se potisne moć ishrane koja i te kako utiče na to da li ćete imati bore i u kojoj meri. Kakao je na primer daleko preporučljiviji od kafe. Naučnici su otkrili da kakao sadrži visoke količine antioksidansa koji kožu štite od oštećenja. Zato nabavite pravi kakao i uživajte u čokoladnom napitku.

U nastavku pogledajte video u kom vam donosimo 10 namirnica koje dokazano brišu bore!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/