Problematika današnjice koja najviše zaokuplja lepši pol je kako održati vitku liniju, a u potrazi za odgovorima brojne dame obratile su se najpametnijoj ženi na svetu.

Amerikanka Marilyn vos Savant koja se upisala u Guinnessovu knjigu rekorda kao žena s najvišim koeficijentom inteligencije, uz saradnju na brojnim projektima podizanja svesti o znanju i metodologijama poboljšanja inteligencije kod dece, već gotovo tri decenije piše kolumnu u magazinu 'Parade'.

Upravo ju je poslednja koja se nije doticala logičkih slagalica ni matematičke problematike lansirala u orbitu svetske pažnje. Marilyn je naime ponudila rešenje na najproblematičnije pitanje brojnih dama: Kako održati vitku liniju?

Pa koliko god su brojni očekivali visoko inteligentne informacije Marilyn je ponudila iskrene obične odgovore kojima je pametno izbanalizirala tematiku na kojoj brojni stručnjaci zarađuju milione prodavajući dijete koje garantuju mršavljenje.

1.Zaboravite na grickalice

Među primarnim pravilima koje će telo dovesti u red Marylin je navela izbacivanje grickalica iz kupovine. Naime, kuhinjske police treba napuniti svim namirnicama za tri dnevna obroka, no pri tome valja u potpunosti izostaviti slatke i slane grickalice poput keksa, čipsa i svih drugih za liniju opasnih zalogajčića.

2.Izbacite međuobroke

Umesto voća i sokova za međuobrok, kojima Marilyn ne osporava zdravu ulogu u ishrani, ona savetuje šolju čaja. A potpuno kontradiktorno uvaženim mišljenjima o konzumiranju siromašne večere, Marilyn dan završava uživajući u jelima koje god poželi, jer veruje kako je hrana korisnija za telo kada ste gladni, a ne kada vam to nalaže raspored.

3.Odviknite se od kaloričnih rashlađenih napitaka

Sokove i mleko Marilyn toleriše samo za vreme doručka, a važno pravilo kog se pridržava je ispijanje napitaka bez leda. Ona drži kako uz led pića postaju vodenasta što uništava njihov ukus, pa zbog toga imamo potrebu kompenzovati dodatnim slatkim napicima. Osim toga voda od 22 stepena leti sasvim je dovoljna da rashladi telo izloženo spoljnim temperaturama od 38 stepena i više, sve drugo je štetno.

4.Nikada nemojte 'počistiti' tanjir 

'Jesti previše hrane je najgora vrsta bacanja ukusne hrane' tvrdi najpametnija žena sveta. Koliko god vaš obrok bio ukusan, najpristojnije za dobru liniju bilo bi da naučite da deo hrane ostavite na tanjiru za sledeći obrok, ali nikako za užinu i grickanje. Onima koji se ne mogu kontrolisati Marilyn preporučuje kuvanje i serviranje manjih porcija.

Pročitajte na drugoj strani preostale savete najpametnije žene na svetu...

PageBreak

5.Uživajte u večeri

Zadovoljstvo uživanja u večeri s porodicom i prijateljima u modernom ubrzanom svetu polako izumire, no to nas ne bi trebalo sprečiti da i kada jedemo sami uživamo u svakom zalogaju. Omiljena uživancija poznate kolumnistkinje je odlazak na večeru i razvlačenje omiljenog rituala bez žurbe.

6.Cenite hranu i uživajte u svakom zalogaju

Volite li hranu onda se s ljubavlju odnosite prama svakom zalogaju, na način da svaki prožvačete što duže možete i osetite aromu u ustima. Na ovaj način zaobićićete muke poput nadimanja i grčeve u crevima.

7.Ostanite dosledni u navikama

Vikend je najčešće oaza opuštanja pri čemu brojni pod time shvataju i otpuštanje svih kočnica u ishrani koje se drže preko nedelje. Marilyn savetuje da se rasporeda strogo pridržavate, a u trenucima besposličarenja umesto za grickanjem posegnete za nekom aktivnošću poput šetnje ili vožnje biciklom.

8.Ne podcenjujte kalorije 

Zdrava hrana u obroku ne dozvoljava prejedanje što je velika greška brojnih u ishrani, ljudi podcenjuju kalorije. Lagan doručak i ručak u slučaju Marilyn broji 250 kalorija.

9.Jedite samo hranu koju zaslužujete

Nikada nemojte pristajati na lošu hranu, vaše telo zaslužuje samo najbolje. Zato zaboravite na raskuvanu testeninu, masni sendvič ili loš keks jer to jednostavno ne zaslužujete.

izvor: Zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/