Brzi metabolizam utiče na sagorevanje kalorija, te je aktivnost nezaobilazna stavka u svakom procesu mršavljenja.

I dok su neke namirnice dobro poznate u sagorevanju kalorija i ubrzavanje metabolizma o kojima smo pisali ovde, postoje i određene vežbe koje veoma efektno utiču na ovaj proces.

Reč je o treningu visokog inteziteta, koji predstavlja kombinaciju snage i kardia, idealan miks koji topi masne naslage, obilkovuje telo i najvažnije- daji dugotrajne efekte u vidu ubrzanja metaboličkih procesa. 

Na sledećoj strani vam otkrivamo 3 najbolje vežbe koje su namenjene apsolutnim početnicima, kao i onima koji su u dobroj formi...

PageBreak

Izgradnja mišića

Ovo je idealan program za početnike. Trening traje 30 minuta, a sve što vam je potrebno su tegovi. 

Serija uključuje bučice, koje treba da birate u skladu sa vašom trenutnom fizičkom snagom. 

Trening visokog inteziteta

U jednoj studiji dokazano je da osobe koje su partikovale 15 nedelja trening visokog inteziteta, sagorele su više masnoće u odnosu na ljude koji su praktikovali običan program vežbanja, poput aerobika. Ako ste početnik, probajte ovaj jednostavan 10-minutni trening, koji će ubrzati vaš puls, i naravno ubrzati metabolizam. 

Manje od 20 minuta treninga visokog inteziteta kombinuje pokrete kao što su skakanje u vis, podizanje i savijanje noga u kolenima, čučenjevi- savršen za sagorevanje kalorija. 

Kardio program

Kardio nije za svakoga, ali svaki početnik sigurno može da izdrži 10 minuta ovog treninga. Cilj je da vremenom povećate intezitet vežbanja od 20 do 45 minuta, a idealno bi bilo da progra primenjujete tri do pet puta tokom nedelje. 

Odlična serija karido vežbi koju možete raditi kod kuće traje 32 minuta. I ne zasniva se samo na skakanju i trčanju!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/