Bivša Spajica, a danas jedna od cenjenih modnih dizajnerki, Victoria Beckham, retko deli svoje beauty tajne, te retko imamo priliku da čujemo na koji način se ona neguje, ili sprema za neki važan događaj.

Ipak ovog puta je, u okviru intervjua za magazin The Edit, rešila da otkrije koja je tajna njene blistave kože, a mnoge je iznenadila činjenica da se ona krije upravo u kuhinji.

Kako Vicky otkriva, ona je godinama imala problema sa kožom lica, jer ona nikada nije bila u potpunlosti tonirana i blistava. Ipak, susret sa doktorom Haroldom je uspeo da je dovede do iznenađujućih rezultata.

"Posetila sam dermatologa Harolda Lancera u Los Anđelesu, koji je zaista neverovatan stručnjak. U jednom razgovoru požalila sam mu se da imam veoma problematičnu kožu, kada sam zatražila njegov savet. Upravo tada mi je otkrio da se za moj problem rešenje krije u kuhinji, odnosno da u svoju ishranu treba da uključim što više lososa. Po njegovim uputima, losos bi trebao da se nađe na trpezi svakog dana, a to podrazumeva doručak, ručak ili večeru."

Ishrana koja se zasniva na lososu, izgleda preterano dok ne shvatite da nauka dokazuje suprotno. Zapravo, losos i druge masne ribe sadrže visok procenat omega 3-masnih kiselina, vitamina A i C, odnosno ključnim sastojcima za protivupalna dejstva i hidrataciju kože.

Osim toga, mnogobrojna istraživanja su dokazala vezu između zdrave kože i konzumacije ribe.

Studija objavljenja u European Journal of Dermatology pokazala je da oni koji su jeli hranu bogatu ribom i povrćem imali su znato manje akni od onih koji nisu. Druge studije su došle do rezultata da bi losos mogao da zaštiti kožu od akni, kao i da pobošlja njenu strukturu.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija