Složićete se da ova brojka nije uopšte mala, kada se uzme u obzir da je san većina modela, pa i onih ostvarenih i poznatih, da se nađu u redovima Victoria's Secret anđela.

Potrebno je da se poklopi dosta toga ne bi li ste se našli među ovim čuvenim lepoticama. Pored zavidnog fizičkog izgleda, neophodna je i harizma, kao jedna od važnijih stavki.

Ipak, cilj nije toliko nedostižan kao što smo mislii. Morate biti posvećini i naravno morate raditi, raditi i raditi na tome. Ali trud se na kraju zaista isplati.

Ono što je najvažnije kod treniranja, jeste posebna kombinacija vežbi i sam izbor treninga, jer tela Victoria's Secret anđela nisu preterano mršava, niti mišićava, zapravo su savršena! A čuveni treneri još čuvenijih modela, uputili su nas u njihov plan vežbanja.

Idemo redom: 

Trener: Mary Helen Bowers

Njeni klijenati: Doutzen Kroes, Lily Aldridge, Candice Swanepoel

Metoda: Barre - Vežba koja kombinuje pokrete inspirisane klasičnim baletom, ne bi li se na telu izvajali dugi, ženstveni mišići, tipični za plesače.

Kako: Fokus je učvršćivanju tonusa, kao i na dubokom istezanju mišića, te se uvek počinje sa osnovnom blatskom vežbom, plié. Ona se izvodi u raskoraku, stojeći na prstima, dok se u ispruženim rukama uglavnom drže tegovi, koji se spajaju iznad glave. Barre metod poznat je i po čestom ponavljanju određene vežbe, a od tegova u vežbama se koriste samo oni mali. Poboljšavate tonus mišića unutrašnjeg dela butina, zadnju ložu i zadnjicu. Učvršćujete trbušćake, ruke i gornji deo tela, ali ne dobijate preterano izražene mišiće. Nedelju dana pre čuvenog šoua, program vežbanja se intenzivira. Redovan trening traje sat vremena, četiri puta dnevno, dok intenzivan trening traje sat i po i radi se dva puta dnevno.

foto: Instagram / doutzen

Trener:  Justin Gelband

Njegovi klijenti:  Karlie Kloss, Candice Swanepoel

Metoda: FIT trening koji kombinuje pilates, jogu, osnovne fitnes vežbe i balanas.

Kako: Gelband tvrdi da je ishrana ipak bitnija od vežbanja, te da se sve svodi na sledeće brojke: 85 odsto truda ulaže se u ishranu, a tek 15 odsto na trening. Kardio i kondicioni program igraju važnu ulogu tokom ovog treninga, ali i istezanje, balans, stabilnost i meditacija. Voda je takođe važan faktor i Justin insistira na tome da je njegovi klijenti konzumiraju u velikim količinama, dok hrana nije dozvoljena nakon osam časova uveče.

foto: Instagram / karliekloss

Trener: Tracy Carlinsky

Njeni klijenti: Martha Hunt

Metoda: Brooklyn boody burn - Visoko intenzivan trening, baziran na takozvanoj Lagree fitnes metodi, koja podrazumeva vežbe koje se izvode sa tegovima i pilates, a sve se izvodi na megaformer spravi.

Kako: "Fokus je na stimulisanju mišića vrlo sporim kretanjem sa učestalim otporm. Svaki deo tela je u pokretu i na svakom delu tela se radi. Promene se rade brzo, a perioda odmora nema. Poenta je u tome da mišići konstantno budu okupirani, a um stimulisan", objašnjava Carlinsky. Iako se sve vežbe rade na megaformer spravi, ključne pokrete vežbači mogu izvodi i sami kod kuće. Iako je fokus na mišićima, nećete dobiti nabildovano telo, već snagu, a intenzitet vežbi pomaže u mršavljenju.

foto: Instagram/marthahunt

Trener: Maria Eleftheriou

Metoda: Barre Core - U ovu metodu vežbanja uključen je koreografski ples, barre, medicinska lopta, guma i laki tegovi.

Njeni klijenti: Jourdan Dunn

Kako: Jedna od osnovnih i obaveznih vežbi koje se rade u našem studiju i koje uvek preporučujem svim klijentkinjama, jeste ona za ruke. Stanite u raskoračni stav, a ruke ispružite sa strane u visini ramnea, držeći u svakoj ruci teg od 2 kg. Pomerajte ruke u krugovima. Prvo u jednu stranu u trajanju od minut, a potom u drugu i tako nekoliko puta. Ova jednostvna vežba daje rukama sjajan tonus i čini ih izduženima i tankima. Barre Core metodom dobijate zavidnu kondicija i ono što je ključno: vretenaste, ženstvene mišiće. 

foto: Instagram /officialjdunn

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija