Ako se tokom letnjih meseci vaša vešera ili ručak bazairala na cezar salati ili onoj od tunjevine, krajnje je vreme da isporbate novi recept.

Posebu pažnju obratite na začine i koštunjavo voće i semenke, koje će vašem "neukusnom" obroku dati neophodnu slast.

Kao osnovno pravilo, izbacite obično sirće, pa čak i ukoliko koristite vinsko ili ono jabučno koje je izuzetno zdravo, probajte nešto novo, najukusnije sirće koje je kao stvoreno za obrok salate jeste aceto balsamico, koje se može kupiti u bolje snabdevenim marketima i prodavnicama zdrave hrane.

Aceto balsamico se dobija iz koncentrovanog soka belog grožđa i vrlo je aromatično, te salati daje zaista poseban ukus. Uz ovo sirće odlično se kombinuje maslinovo ulje, koje je ujedno sadrži i manje kalorija od onog običnog.

Tu su zatim bademi, orasi, susam, te sušeni peršun, mirođija, origano koji će samom jelu dati final touch!

Chrissy Teigen

Sastojci: salata puterica, jabuka, crni luk, orasi, plavi sir.

Recept za ovu salatu naći ćete u Chrissinoj knjizi Cravings. "Ne mogu da zamislim ni jedno jelo uz koje se ne slaže ova salata", kaže Chrissy. Obavezni sastojci su i maslinovo ulje i vinsko sirće ili aceto balsamico.

Beyonce

Sastojci: Kelj, krastavac, šargarepa, peršun, bosiljak, mladi luk, prženi badem. 

Kada je popularna pevačica bila na posebnom režimu ishrane pod nazivom 22 veganska dana, salata od ovi sastojaka bila je jedna od glavnih na njenom meniju. Za dresing koristila je limunov sok, maslinovo i susamovo ulje, a kao poseban dodatak beli luk.

Selena Gomez

Sastojci: Ćuretina, avokado, pasulj, zelena salata i kupus.

Amy Rosoff Davis, Selenina dugogodišnja trenerka otkrila je sastojke za pevačicinu "moćnu obrok salatu". Pored gore navedenih namirnica, važan su i dodatni začini, kao i sam dresing koji podrazumeva kašičicu do dve senfa, vinsko sirće, morsku so, maslinovo ulje i sok od sveže ceđenog limuna.

Gisele

Sastojci: Kelj, čeri paradajz, brokoli, krompir, ginoa, cvekla, avokado, potočarka.

Poznata manekenka i njen muž Tom Brady, hrane se striktno dijetalno i rado sa javnošću dele pojedinosti o svjoj ishrani. Sastojci za ovu obrok salatu su sami posebi dovoljno ukusni, te Gisele izbega dresing.

Jennifer Aniston

Sastojci: Bulgur pšenica, krastavac, peršun, crni luk, pistaći, pasulj, nana, feta sir.

Umesto zelene salate kao osnove, glumica koristi bulgur pšenicu, koja nema ljusku, a poznata je po svom vrlo lepom, orašastom ukusu. Kuva se delimično, potom suši, te se jede hrskava. Može se nabaviti i u prodavnicama zdrave hrane kod nas.

Lily Aldrige

Sastojci: Tofu sir, čili papričice, cvekla, šargareoa, brokoli, kinoa, zelena salata

Jedab od omiljenih restorana jednog od Victoria’s Secret anđela je Sweetgreen, koji u Americi važi za takozvani veganski raj. Na Lilinom meniju obavezna je ova ljuta salata, pod imenom Spicy Sabzi.

Jessica Alba

Sastojci: Rendana šargarepa, avokado, azijski grejp paradajz, limunov sok, maslinovo ulje.

Jessica ovu kombinaciju ističe kao jednu od omiljenih, te je jednom prilikom snimila i video kako se priprema. Kada sve iseckate i promešate dodajte dresing u vidu soka od limuna i maslinovog ulja.

Kate Hudson

Sastojci: Rukola, lubenica, feta sir, crveni luk.

Glumica je recept za ovu osvežavajuću salatu dobila od Ine Garten, čuvene američke kuvarice, koja na tom podneblju vodi jednu od najpoznatijih kuvarskih emsija. Kate tvrdi da je ova salata jedno od njenih omiljenih letnjih jela.

Miranda Kerr

Sastojci: Dimljeni divlji losos, spanać, komorač, zelene masline, paradajz, šargarepa.

Kada se svi sastojci iseckaju na kockice, poznata manekenka ih samo prelije svežim sokom od ceđenog limuna, bez dodatka ulja i soli.

Julia Roberts

Sastojci: Pančeta, ovčji tvrdi sir, kuvana jaja, pistaći, briselski kupuščić.

Ovo je omiljena salata poznate glumice koju naručuje u čuvenom kalifornijskom lancu restorana Napa Valley Grille. Dresing za ovu ukusnu salatu je crveno vinsko sirće.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija