Mnogo vremena provodimo razmišljajući o svojoj težini, našim telima i dijetama. Toliko da je zaista počelo da umara. I čim se pojavi brzo rešenje ili neki novi detoks, isprobamo ga - i brzo omašimo.

Tada se okrećemo omiljenim poznatim ličnostima, koje mogu sebi da priušte treninge sa ličnim trenerima i imaju raspored koji im to dozvoljava, pa onda još više očajavamo.

Da li je moguće da izgledamo najbolje što možemo i da u isto vreme živimo normalan, srećan život? Kratak odgovor je DA! A evo i dokaza.

Neke od najvećih svetskih zvezda su oktrile tajne svog dobrog izgleda, što se tiče ishrane i treninga. I svaki savet koji smo dobili se može uklopiti u svakodnevni život i pretrpan raspored.

Jennifer Lopez

Umesto što pije kafu, Jennifer Lopez pije zeleni čaj. On će vas razbuditi, a nije natrpan šećerom i mlekom.

Njen trener David Kirsch je otkrio kako ona održava izgled svoje savršene zadnjice: “Zauzmite stav u kome će vam noge biti postavljene malo šire nego kukovi. Podignite desnu nogu u kolenu i pomerajte je pravcu kazalje na satu. Zatim se prislonite na stranu, u raskoračeniji stav od početnog, i odmah uradite čučanj, pretvarajući se u pravog sumo rvača. I kada se vratite iz čučnja podignite desnu nogu kao da udarate nekoga, i dočekajte se na petu. Uradite dve do tri serije od po 15 do 20 ponavljanja.”

Ovo je nešto što možete raditi dok gledate TV, spremate večeru ili čak kuvate zeleni čaj ujutru.

Gigi Hadid

Gigi Hadid uživa u burgerima, ali prije zeleni sok kako bi održala balans u dijeti. Lako je, zar ne? Što se tiče vežbanja, ona ima sesije od sat vremena sa svojim trenerom Rob Pielom. (Ali vi možete početi da trenirate u lokalnoj teretani.)

Na temu vežbanja Hadid je imala da kaže ovo: “Toliko se psihički uneseš da zaboraviš da vežbaš, i nakon jednog sata uvek želiš više.” Plus, svi znamo da vežba smanjuje stres, a kome to danas nije potrebno?

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence je pokazala više puta da obožava hranu koja nije baš zdrava. Pa umesto dijete, ona vežba ruke i noge. Njen lični trener Dalton Wong je objasnio kako možete vežbati kod kuće: “Ne radim nijednu mišićnu grupu posebno, jer je bitno da celo telo radi kao zajednica. Ali za izvajane noge, obično se fokusiram na velike vežbe kao što su čučnjevi, iskoraci, dizanje tegova, ne samo na vežbe zadnje lože i kvadricepsa.”

Adriana Lima

Jedna od tajni dobrog izgleda Adriane Lime jeste to što ne preskače doručak. Pojedite ovsenu kašu sa suvim grožđem i belancetom, ili musli sa jogurtom i medom.

Sama Lima je rekla da primećuje kako joj se telo menja nakon samo 30 minuta trčanja dnevno. Ali savetuje da, ako ne volite da trčite, nađete nešto što vas motiviše - novu gardarobu za trening, dobru plejlistu, neko zanimljivo mesto za trčanje ili nekoga ko će trčati sa vama.

Nastavak na sledećoj strani...

PageBreak

Lily Collins

Lily Collins se drži ishrane koja dozvoljava “grehove” ali ne preteruje. Tako možete jesti svoju omiljenu hranu i čuvati se od dodatnih kilograma. Ona takođe voli da pleše, što je zapravo sjajna vežba.

“Nedavno sam počela sa časovima plesa u Body by Simone, i zabavni su. Osećaš se zaista moćni, i zabavno je čak i kada ne znate sve pokrete. A kada završite sa časom osećaćete se fenomenalno.”

Beyonce

Beyoncé je na veganskoj dijeti, i teško je odjednom se posvetiti takvoj ishrani. Ali možete uglavnom jesti obroke od biljaka i dozvoliti sebi poneki dan za varanje.

Poznata pevačica je rekla da jede picu, ali da ne preteruje s anjom.Ona sa svojim fitnes guruom Marco Borgesom radi hibridne vežbe kako bi održala struk, a on kaže da Bey načešće radi kombinaciju sklekova i side kikova.

“Sklekovi su dobri za mišiće u grudima, rukama i ramenima, dok takođe toniraju torzo. Dok side kick aktivira oblikus, koji se povlači sa strane torzoa kako bi kreirao efekat peščanog sata.”

Lee Michele

Lea Michele sebi dozvoljava neke poroke u dijeti. Kući je vegan, kada putuje vegeterijanac a meso jede samo kad je sigurna da je organsko. U suštini, umerenost je ključ.

Poznata glumica je za Women’s Health rekla: “Volim da jedem, ali jedem ono što me pokreće. Ako neće da pokrene moje telo, pokrenuće mi dušu - kao pica”.

Kako bi te svoje poroke sklesala vežbom ona ide u šetnje u prirodi.

“Bliska sam sa Beccom (Tobin), koja je glumila sa mnom u seriji Glee, i stalno zajedno šetamo. Volim to da radim četiri puta nedeljno; jednostavno volim da provodim vreme napolju.”

Priredila: Bojana Đorđević
Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija