Kurkuma, bademovo mleko i kokosovo ulje poslednjih godina na vrhuncu su popularnosti u krugovima zdrave ishrane. Nekome je palo na pamet da kombinuje ova tri moćna sastojka i dobili su zlatno mleko velike moći.

Mešavina tri gore nabrojana sastojka daje zlatno mleko koje se može začiniti po želji različitim začinima poput crnog bibera, đumbira, cimeta i kardamoma.

Vekovima se ovakav napitak od kurkume koristio u ayurvedskoj medicini za smanjenje upala, jačanje imuniteta i poboljšanja probave, a sada je ponovno doživeo procvat zbog brojnih lekovitih svojstava. Ima blagotvoran učinak na jetru, uklanja toksine, poboljšava ten i vrlo je učinkovit kod artritisa i artroze, jer povećava pokretljivost zglobova.

Kombinacija svih ovih sastojaka međusobno pojačava njihova pojedinačna lekovita svojstva. Osim što je izrazito lekovit, ovaj napitak je i jako ukusan. Ima kremastu teksturu i pikantan ukus, a ni predivna zlatno žuta boja nije na odmet. Možda u ovom mleku nećete moći uživati u kafiću ili ga kupiti u supermarketu, ali možete ga jednostavno pripremiti kod kuće. 

Priprema:

Uzmite kurkumu i pomešajte je sa začinima po izboru kao što su crni biber, đumbir, cimet i kardamom. Dodajte tople vode toliko da dobijete gustu pastu. Pomešajte mešavinu s kokosovim uljem i stavite u frižider da se ohladi. Nakon nekoliko sati pomešajte mešavinu s bademovim mlekom i dobićete zlatno mleko.

Izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija